Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί οι δανειστές απαιτούν κατάργηση θητείας και τι "επαγγελματικό" στρατό επιθυμούν

Δεν πρέπει να υπάρχουν και πολλοί πια που να έχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι οι δανειστές της χώρας επιθυμούν ένα άλλο είδος Ενόπλων Δυνάμεων για την Ελλάδα. Αρχικά πρότειναν κατάργηση θητείας και τώρα προτείνουν επαγγελματικό στρατό! Παραλογισμός ή κάτι χειρότερο και πιο ύποπτο;

Αυτή τη στιγμή το κόστος ενός στρατεύσιμου για όλη τη διάρκεια της θητείας του υπολογίζεται σε 300 ευρώ το μήνα. Οι στρατεύσιμοι είναι περίπου 50.000.

Το κόστος ενός ΕΠΟΠ -προσοχή όχι τα λεφτά που παίρνει στα χέρια του- για το δημόσιο ταμείο είναι κοντά στα 1700 ευρώ. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των ΕΠΟΠ υπολογίζεται σε 18000.

Γιατί λοιπόν οι δανειστές μας προτείνουν τώρα επαγγελματικό στρατό και επιμένουν επί της ουσίας στη κατάργηση της θητείας; Τι επιδιώκουν; Προφανώς ένα πολύ μικρό στρατό ο οποίος δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με τον στρατό που πραγματικά έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Οι πιο καχύποπτοι υπενθυμίζουν όσα είπε μόλις τη περασμένη Πέμπτη ο Γεράσιμος Αρσένης στη συνέντευξή του στο Onalert. “Θέλουν στρατό 30.000 ,δεν θέλουν εθνικούς στρατούς”, είχε πει. Και φαίνεται ότι αυτές οι εκτιμήσεις και απόψεις οδεύουν προς δικαίωση.

Όμως το θέμα δεν είναι η "μετάφραση" των προθέσεων των δανειστών. Το μέγα θέμα είναι πως οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 έως και σήμερα επιτρέπουν στους Ευρωπαίους, στους τροϊκανούς και στον κάθε ξένο γραφειοκράτη να έχει άποψη για την Εθνική Άμυνα της χώρας. Πόσο μάλλον να δέχονται και υποδείξεις για το πως θα πρέπει να λειτουργεί ο ελληνικός στρατός, ποια θα είναι η σύνθεσή του και το μέγεθός του!!! Αυτά είναι ανήκουστα, εξωφρενικά και πλέον άκρως επικίνδυνα.

Το καμπανάκι του κινδύνου έχει πλέον σημάνει αρκετές φορές και από πολλούς. Η κυβέρνηση πρέπει ασφαλώς να σοβαρευτεί στο θέμα της Εθνικής Άμυνας της χώρας προς δύο κατευθύνσεις:

•η πρώτη να κάνει το συμμάζεμα και τις περικοπές που μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθει με τις απολαβές των στρατιωτικών. Δεν το τόλμησε ούτε αυτή η κυβέρνηση ,ούτε όσες προηγήθηκαν από το 2009. Ας γίνει τώρα με δικούς μας αποκλειστικά όρους και σχεδιασμό

•η δεύτερη είναι ότι πρέπει να κάνει με έντονο και σαφή τρόπο κατανοητό στους δανειστές ότι δεν έχουν τη παραμικρή αρμοδιότητα ούτε καν να σκέφτονται για την Εθνική Άμυνα.

Μπορεί να κάνει κάτι από τα δύο ή ακόμη καλύτερα και τα δύο;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου