Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Φωτοβολταϊκά: “μας εξαπάτησαν” λένε οι παραγωγοί στις Σέρρες .

Την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα του ΥΠΕΚΑ για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά ζήτησε ο... Σύλλογος Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Νομού Σερρών με επιστολή του προς τους κκ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.

Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά κάνουν λόγο για “οικονομική εξαθλίωση των χιλιάδων μικροεπενδυτών” και για εξαπάτησή τους εκ μέρους της Πολιτείας που τους έπεισε “να δανειστούν με υψηλότοκα επιτόκια και να επενδύσουν και τις οικονομίες τους στα φωτοβολταϊκά”.

Οι επενδυτές από τις Σέρρες χαρακτηρίζουν “αντισυνταγματική” την έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά και ζητούν από τον πρωθυπουργό και τους δύο ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να εμποδίσουν τη φορολόγησή της, καθώς δεν εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα.

Καλούν τέλος την κυβέρνηση να αναθέσει σε “ξένο μελετητή να μελετήσει τις αιτίες που δημιουργούν το έλλειμμα στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα που θα αντικαταστήσουν την άδικη και ατελέσφορη έκτακτη εισφορά, πριν καταστρέψει όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου”.

econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου