Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων

Σε λίγο ξημερώνουν Χριστούγεννα και είναι η πιο αγαπημένη νύχτα του χρόνου γιατί από τότε που ήμουν μικρή η μητέρα μου, μου έλεγε ότι απόψε ανοίγουν οι ουρανοί και μπορούν να δεχτούν τις προσευχές μας.


Ξεγλιστράω αθόρυβα βγαίνω στο μπαλκόνι κοιτάζω ψηλά ψάχνοντας να βρω ένα λαμπερό αστέρι. Αραγε αυτό να είναι εκείνο το Άστρο; Στα δικά μου μάτια πράγματι είναι. Τουρτουρίζω από το κρύο. Μια τέτοια στιγμή αυτή την Άγια νύχτα είναι αδύνατο να μη σκεφτώ όσους είναι άστεγοι. Εδώ και 2011 χρόνια κάποια άλλη άστεγη οικογένεια βασίστηκε στη φιλανθρωπία κάποιου ξένου.

Μακάρι το πνεύμα των Χριστουγέννων να μπορούσε να ζήσει μέσα στις καρδιές μας κάθε μέρα του χρόνου.
Τι είναι όμως αυτό το Πνεύμα των Χριστουγέννων;
Ισως το Πνεύμα των Χριστουγέννων να είναι η γνώση της ψυχής μας πως τα πράγματα είναι μόνο πράγματα και πως είμαστε πλασμένοι όχι πάντοτε για να κάνουμε αλλά ορισμένες φορές μόνο για να είμαστε.
Ίσως το Πνεύμα των Χριστουγέννων να είναι μια τρυφερή υπενθύμιση πως πρέπει να δημιουργήσουμε το χρόνο για να κάνουμε αυτό το μακρύ και αργό ταξίδι μέσα από την έρημο, να ανακαλύψουμε το δικό μας αστέρι και να το ακολουθήσουμε, να αφιερώσουμε χρόνο στην επώαση της δικής μας αυθεντικότητας για να γεννηθεί ο αληθινός άνθρωπος που προοριστήκαμε για να είμαστε.
Ίσως το πνεύμα των Χριστουγέννων να είναι η ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτούμε τα αληθινά και σημαντικά για μας πράγματα.

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, πέρα από τα παιχνίδια, τα στολίδια, τα κάλαντα και το χαρούμενο χάος των Χριστουγέννων, να βρείτε μια στιγμή ήρεμου στοχασμού και γαλήνης και τα Χριστούγεννα να αποκτήσουν το δικό σας πραγματικό νόημα.
Χαρούμενα Χριστούγεννα, με υγεία αγάπη και φως ο Θεός να μας ευλογεί, και μακάρι ο Θεός να ευλογεί όλες και την καθεμιά ύπαρξη ξεχωριστά!!!!

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία
 
triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου