Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ληστές στο Κρυονέρι – Άρπαξαν το Ι.Χ. του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Το αυτοκίνητο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, εκεί όπου το παράτησαν οι ληστές- Φόβοι ότι μπορεί να έχουν βρει καταφύγιο σε κάποιο από τα σπίτια του Κρυονερίου

- Με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι αστυνομικοί και άνδρες των ΕΚΑΜ
- Έχουν αυτόματα όπλα και αλεξίσφαιρα οι τέσσερις ληστές
- Το αυτοκίνητο που άρπαξαν ήταν του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου
- Ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει στην περιοχή, άφαντοι οι δράστες επί 6 ώρες
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι ώρες περνούν χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μετά τη διπλή μάχη των αστυνομικών με τους ληστές σε Νέα Ερυθραία και μετά από ληστεία σε σπίτι της περιοχής, οι δράστες παραμένουν άφαντοι.
Οι ληστές αφού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν διερχόμενο οδηγό και να αρπάξουν το αυτοκίνητό του, βγήκαν εκτός δρόμου στο τέρμα της λεωφόρου Κρυονερίου, το αυτοκίνητο ανατράπηκε και από ‘κείνη την ώρα πεζή έχουν καταφέρει να διαφύγουν.

Το αυτοκίνητο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, εκεί όπου το παράτησαν οι ληστές
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δεκάδες περιπολικά και μηχανές της αστυνομίας, αλλά και άνδρες των ΕΚΑΜ.
Ωστόσο σ την περιοχή υπάρχουν πολλά σημεία με πράσινο, δύσβατο έδαφος, αλλά και άλλα σημεία με πολλά σπίτια.
Οι τέσσερις ληστές είναι βαριά οπλισμένοι, φορούν αλεξίσφαιρα και απέδειξαν δύο φορές όταν βρέθηκαν κοντά στους αστυνομικούς πως δεν διστάζουν να πυροβολήσουν. Άλλες δύο φορές οι ληστές άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών όταν περιπολικά πλησίασαν το αυτοκίνητό τους.
Οι αστυνομικοί φοβούνται ότι έχουν βρει καταφύγιο σε κάποια απ’ τα σπίτια της περιοχής και έτσι με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι αστυνομικοί κάνουν ελέγχους ακόμη και σε αυλές σε μια προσπάθεια να τους εντοπίσουν.
Ήδη ωστόσο έχουν περάσει τουλάχιστον έξι ώρες από την τελευταία επαφή των αστυνομικών με τους πάνοπλους δράστες και δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό τους ίχνος, παρά το γεγονός ότι με το πρώτο φως της ημέρας παίρνει μέρος στις επιχειρήσεις και ελικόπτερο της αστυνομίας.
Κάποιες πηγές της αστυνομίας λένε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται κάποιοι από τους δράστες να είναι οι ίδιοι με εκείνους στη συμπλοκή του Κόκκινου Μύλου πριν ένα μήνα. Ωστόσο πριν εξεταστούν οι κάλυκες από τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες τίποτε δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί…
Το χρονικό – Από τη ληστεία στο σπίτι μέχρι την επιχείρηση στο ρέμα
Όλα ξεκίνησαν από την εισβολή τεσσάρων ληστών σε σπίτι στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Το σπίτι ανήκει σε βιοτέχνη. Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες κατάφεραν να αρπάξουν μια βαλίτσα που περιείχε 1.700 ευρώ. Έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που κάλεσε την αστυνομία.
Διάσπαρτο από κάλυκες το σημείο όπου οι ληστές πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών
Διάσπαρτο από κάλυκες το σημείο όπου οι ληστές πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών
Οι τέσσερις κουκουλοφόροι και πάνοπλοι δράστες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή.
Στο πρώτο τετ α τετ των αστυνομικών με τους δράστες εκείνοι δεν δίστασαν να βγάλουν όπλα και να πυροβολήσουν.

Λίγα μέτρα πιο κάτω οι ληστές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους.
Ο κλοιός των αστυνομικών αρχίζει να μεγαλώνει. Πολλά περιπολικά και δεκάδες άνδρες σπεύδουν στην περιοχή.
Οι δράστες στη γωνία της Λεωφόρου Θησέως με την οδό Αντιγόνης “πέφτουν” πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο. Απειλούν με όπλα τον οδηγό και τον αναγκάζουν να τους το παραδώσει. Όπως αποδείχθηκε πρόκειται για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος έσπευσε στο σημείο καθώς είχε ακούσει τους πυροβολισμούς.
Με το κλεμμένο αυτοκίνητο αναπτύσσουν ιλιγγιώδη ταχύτητα και αρχίζουν να κινούνται με κατεύθυνση την εθνική οδό.
Οι αστυνομικοί τους πλησιάζουν και πάλι και οι δράστες για μια ακόμη φορά δεν διστάζουν να πυροβολήσουν εναντίον τους.
Καταφέρνουν με τον τρόπο αυτό να συνεχίσουν όμως λίγα μέτρα πιο κάτω ο οδηγός χάνει τον έλεγχο. Το αυτοκίνητο ανατρέπεται και οι ληστές αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν. Πεζή βρίσκουν καταφύγιο στο ρέμα της περιοχής.
Μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα όπλο τύπου Tokaref των 9mm αλλά και τρεις χειροβομβίδες που εγκατέλειψαν οι δράστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει το χώρο, ενώ σπεύδουν και άνδρες των ΕΚΑΜ.
Οι αστυνομικοί με το δάκτυλο στη σκανδάλη αναζητούν τους τέσσερις επικίνδυνους δράστες που μέχρι στιγμής έχουν πυροβολήσει δύο φορές εναντίον τους.
 

Απο Newsit
polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου