Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την καταγωγή του ονόματος της Πτολεμαϊδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας η πολύ σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στην καταγωγή του ονόματος της Πτολεμαΐδας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την ιστορική σχέση που συνδέει την Πτολεμαϊδα και την Αλεξάνδρεια, αλλά και τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
 
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία του ονόματος «Πτολεμαϊδα» και την αναγκαιότητα να γνωρίζουμε τις ρίζες αυτής της ονομασίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Dr Hisham Darwish, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο επισημάνθηκαν οι στενές σχέσεις που διέπουν τις δύο χώρες, αλλά και η προοπτική της περαιτέρω καλλιέργειας των σχέσεων μεταξύ Πτολεμαϊδας και Αλεξάνδρειας Αιγύπτου.
Με ένα ιδιαίτερο ζεστό λόγο που συγκίνησε το ακροατήριο ο Ηassan Βadawy, Αραβολόγος, Βυζαντινολόγος Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ μίλησε για τον Πτολεμαίο τον Λάγου και τον τρόπο που ένωσε τις δύο περιοχές. Για τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μίλησε ο Ahmed Mansour με ταυτόχρονη μετάφραση από τον Hassan Βadawy.

Για λόγους υγείας απουσίαζε ο Ανδρέας Ζαΐμης, πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας», ενώ ιδιαίτερη ήταν η εισήγηση του Χρήστου Μασσαλά, Πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Παντελής Καραλευθέρης.



kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου