Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τα αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας για την Εορδαία (Δήμος Eορδαίας) θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα

  Τα αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας για την Εορδαία (Δήμος Eορδαίας) θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτούντων υπέβαλλε το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών σύμφωνα με την ανακοίνωση και με όσα ορίζονταν στις οδηγίες της αίτησης.
Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε θέσεις οι οποίες ανταποκρίνονται στα τυπικά προσόντα όπως ορίζονται στην ανακοίνωση. Τα τυπικά αυτά προσόντα αποδεικνύονταν με τα αντίστοιχα έγγραφα τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στην υποβαλλόμενη αίτηση.
Υπήρξαν αρκετές αιτήσεις οι οποίες ΔΕΝ συνυπέβαλαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και επομένως δεν μπορούν να επαληθευτούν ορισμένα σημεία της αίτησης. Για παράδειγμα κάποιος/α σημειώνει στην περιοχή «Οικογενειακή κατάσταση» της αίτησης ότι πληροί το κριτήριο Γ.2.α à «Μονογονεϊκή Οικογένεια» αλλά κανένα υποβαλλόμενο δικαιολογητικό δεν επιβεβαιώνει την επιλογή αυτή. Όπως επίσης κάποιος/α άλλος/η στην περιοχή «Κατάσταση Υγείας» της αίτησης σημειώνει ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό 35%-50% (κριτήριο Γ.4.α) αλλά δεν προσκομίζει κανένα δικαιολογητικό γι’ αυτό ή το δικαιολογητικό που προσκομίζει δεν είναι το κατάλληλο.
Σε ορισμένες επίσης περιπτώσεις στην επιλογή των θέσεων κάποιοι/ες επιλέγουν θέσεις χωρίς να προσκομίζουν τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα. Για παράδειγμα κάποιος/α επιλέγει τη θέση «253» η οποία εκτός από το Πτυχίο Ψυχολογίας απαιτεί και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Ψυχολόγου την οποία όμως ΔΕΝ προσκομίζει. Αντίστοιχα ευρήματα υπάρχουν και για τις θέσεις που απαιτούν γνώσεις Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ). Σύμφωνα με την προκήρυξη και την ανακοίνωση οι θέσεις αυτές απορρίπτονται και δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την καταχώριση στη βάση δεδομένων.
Κάποιος άλλος δηλώνει «Έγγαμος άνεργος με σύζυγο άνεργο». Προσκομίζει το δικό του Δελτίο Ανεργίας αλλά όχι της συζύγου. Από πού προκύπτει λοιπόν ότι και η σύζυγος είναι άνεργη; Πως μπορεί να γίνει δεκτό το συγκεκριμένο σημείο που σημειώνει στην αίτησή του;
Επίσης σε αρκετές αιτήσεις το προκομιθέν εκκαθαριστικό σημείωμα ή η Υπεύθυνη Δήλωση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. τα οποία αποδεικνύουν την οικονομική κατάσταση του αιτούντος αφορούσαν το οικονομικό έτος 2011 και όχι το οικονομικό έτος 2010 όπως ορίζεται στην ανακοίνωση και επομένως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με αποτέλεσμα να μην συνυπολογίζονται τα αντίστοιχα μόρια. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος υποβολής των αιτήσεων και των ενδεχόμενων συμπληρωματικών δικαιολογητικών δεν μπορεί να γίνει δεκτό, εκ’ των υστέρων, κανένα δικαιολογητικό και συνεπώς το συγκεκριμένο κριτήριο θα προσαρμοστεί σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν αρχικώς και εντός της προσθεσμίας.
Σημειώνουμε όμως ξανά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιτούντων ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στις απαιτήσεις της ανακοίνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου