Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δείτε τον χάρτη που δεν θα δείξει κανένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί να συμβαίνει αυτό στη χώρα μας. Γιατί από τη μια στιγμή στην άλλη η Ελλάδα βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός ευρώ, εκτός αγορών και με τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας πάνω από το κεφάλι μας. Τι κάναμε λάθος; Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι; Φταίει ο «διεφθαρμένος» ελληνικός λαός; Φταίει ότι δεν μας αφήνουν να παράγουμε τίποτα; 

Φταίει ότι μάθαμε να μη δουλεύουμε σωστά; Τι φταίει; Τι φταίει και ένα κράτος εν δυνάμει χρεοκοπημένο γίνεται πρώτο θέμα στο CNN, στο BBC και σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία; Μία από τις πολλές απαντήσεις είναι και αυτή που ακολουθεί. Εμείς τη γράφουμε, μην περιμένετε, όμως, να τη δείτε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Είναι μια είδηση που παίρνουμε από το γερμανικό «Focus», το περιοδικό αυτό που έχει κάνει κακό στην Ελλάδα, όσο λίγα. Το περιοδικό αυτό που δεν σεβάστηκε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας και που θέλει να δει τη χώρα μας όσο κανένα άλλο εκτός ευρώ. Τι λέει, λοιπόν, το περιοδικό αυτό; Λέει πως 17 (δεκαεπτά) τρισεκατομμύρια ευρώ ζημιά θα απέφερε μία αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ στην παγκόσμια οικονομία. Μάλιστα, το «Focus» επικαλείται έκθεση της Prognos AG για λογαριασμό του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann.

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η παγκόσμια οικονομία θα πέσει σε βαθιά νύχτα, αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Διότι, προφανώς, θα ακολουθήσουν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη την έξοδο και την πτώση του ευρώ, θα ακολουθήσουν στον κατήφορο και άλλα νομίσματα και χρέη…

Τι θα γίνει, όμως, αν η χώρα μας εκδιωχθεί, παρά το κόστος, από το κοινό νόμισμα; Τι θα απογίνει η φτωχή Ελλαδίτσα; Θα πεθάνουμε, θα μας βγάλουν τα χέρια και θα τα κάνουν πόδια, και τα πόδια θα τα κάνουν χέρια; Ας δούμε έναν χάρτη, ο οποίος είναι διαφορετικός από τους άλλους, καθώς δείχνει τη μεγάλη σε πετρελαϊκό και, γενικά, ορυκτό πλούτο Ελλάδα. Πρόκειται για έναν μυστικό χάρτη του γαλλικού ινστιτούτου πετρελαϊκών ερευνών BEICIP που βασίζεται σε έρευνες του ινστιτούτου τη δεκαετία του ’80, τότε που η χώρα μας άρχισε να δανείζεται με παρανοϊκούς ρυθμούς, πέρα από κάθε λογική.

Ο χάρτης δείχνει πού είναι πιθανό να υπάρχει πετρέλαιο στη χώρας μας. Πού υπάρχει; Παντού. Όλο το Αιγαίο πνίγεται στο πετρέλαιο. Και, προσέξτε, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και, φυσικά, της ελληνικής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χάρτης αυτός βρισκόταν στα χέρια των ελληνικών κυβερνήσεων από τότε. Από τη δεκαετία του ’80. Τι έκαναν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από τότε; Το παν για να μη γίνουν έρευνες. Λοιπόν, τι λέτε; Θα πεθάνουμε, αν μας διώξουν από το ευρώ;

ΕΔΩ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Δήμαρχε, καλύφθηκαν οι επιταγές;

Το δημοσιογραφικό «υλικό» για τη Χαλκιδική είναι ατέλειωτο. Διότι, στη Χαλκιδική τα σκάνδαλα είναι ατελείωτα. Το 1991 είχαμε βρει μια δημόσια απίστευτη παραλία στην Καλογριά περιφραγμένη. Σπάσαμε με φίλους την περίφραξη, την ξανασπάσαμε στη συνέχεια, μέχρι που τοποθέτησαν τεράστιες πέτρες και έκοψαν τον δρόμο προς την παραλία. Βρίσαμε, πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκιδικής και καταθέσαμε διάφορα «σκληρά» αρμοδιότητας Εισαγγελέα για το ποιοι «ιδιωτικοποιούν» τις παραλίες.

 Δεν μας κάλεσαν ποτέ ούτε για απλή κατάθεση! Την «έπνιξαν» την καταγγελία. Το ίδιο συνέβη και με τα πειράματα της «Φάιζερ» στο Γηροκομείο. Και εκεί η δικογραφία χάθηκε. Γιατί; Διότι η δύναμη των τοπικών παραγόντων είναι τεράστια.
Η παραλία είναι στο δεύτερο πόδι. Στη Σιθωνία. Εκεί, δήμαρχος σήμερα είναι ο κ. Τζίτζιος, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα. Ήταν και πριν δήμαρχος. Όχι, βέβαια, και εκείνη την εποχή. Αλλά όχι ότι έχει γίνει και κάποια πρόοδος από εκείνη την εποχή, όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε στην έρευνά μας για τη Χαλκιδική που θα κρατήσει πολύ καιρό ακόμα. Γι’ αυτό κάθε Κυριακή να ψάχνετε και κάποια νέα αποκάλυψη.

Το έγγραφο που βλέπετε είναι δικαστική απόφαση. Και γράφει ότι ο δήμαρχος είχε και μία εταιρεία και επιταγές που το 2004 ήταν ακάλυπτες. Τι απέγινε αυτή η υπόθεση, κ. δήμαρχε; Διορθώθηκε στην πορεία και όλα καλά; Και αν διορθώθηκε, πώς έγινε και πότε; Πριν, κατά τη διάρκεια της Δημαρχίας, ή μετά την άνοδο στη Δημαρχία; Βοηθήστε μας ως δημόσιο πρόσωπο στην έρευνα για ένα δημόσιο πρόσωπο σε μια περιοχή που ταλανίζεται από τόσα σκάνδαλα…

Έπιασαν 4 τυρόπιτες που πήγαιναν… Ελβετία!
Έλληνες, κοιμηθείτε ήσυχοι, γιατί η τύχη σας και η κρατική μηχανή δουλεύουν! Αυτή η κρατική μηχανή που δεν έχει παραπέμψει ακόμα σε κανένα εδώλιο κανέναν από το Βατοπέδι και από τα ομόλογα. Αυτή η κρατική μηχανή που προτείνει διά του εισαγγελέως να αθωωθούν σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι του Βατοπεδίου, πλην της μαρίδας και μεταξύ των προς αθώωση πήγαινε καλπάζοντας και ένας με μεγάλες καταθέσεις στη «λίστα Λαγκάρντ».

Αυτή η κρατική μηχανή που πήρε τη «λίστα Λαγκάρντ» στα χέρια της και ξέχασε να την ανοίξει επί τρία χρόνια. Αυτή η κρατική μηχανή που είχε τη μίζα του Άκη στα χέρια της από το 2005, αλλά δεν την ακουμπούσε, γιατί την μπέρδευε με το γνωστό άνθος «μη μου άπτου». Αυτή η κρατική μηχανή που γέμισε τις τράπεζες της Ελβετίας και των φορολογικών παραδείσων με 600 δισ. ευρώ.
Αυτή η κρατική μηχανή είπε «ως εδώ και μη παρέκει». Και αποφάσισε να ορθώσει γραμμή Ρούπελ, Μαζινό και ακόμα ισχυρότερη σε κάθε νέα παραβίαση του νόμου. Κανένας δεν θα γλυτώνει.
Στην προκεχωρημένη γραμμή του πολέμου κατά της διαφθοράς που άνοιξε πρωταγωνιστεί αυτή την εβδομάδα η ΔΟΥ Λάρισας.

 Είχε βάσιμες, όπως αποδείχθηκε, πληροφορίες ότι λαμόγιο της Λάρισας επρόκειτο να κάνει εξαγωγή στην Ελβετία υλικού πολύτιμου και αυτό ζημίωνε το ελληνικό κράτος. Ενημερώθηκε πάραυτα ο γενικός πρωθυπουργεύων Τόμσεν και έδωσε σχετικές εντολές να στηθεί το δόκανο. Πράγματι, ο φοροφυγάς συνελήφθη και το καλύτερο είναι ότι κατασχέθηκε το υλικό, το οποίο θα ενισχύσει σοβαρά τα άδεια μας κρατικά ταμεία.

Το έγγραφο που δημοσιεύουμε και εμείς το αποδεικνύει. Στο έγγραφο καταγράφεται ότι τέσσερις ολόκληρες τυρόπιτες είχαν πάρει τον δρόμο για την Ελβετία και στο μπλόκο κατασχέθηκαν. Δεν αναφέρεται, βέβαια, η λέξη Ελβετία, αλλά αυτή… ξέφυγε!
Μακάρι να φτάσουμε κάποτε στο σημείο και αυτή η περίπτωση να καταγράφεται. Αλλά δεν τους πιστεύουμε τους απατεώνες. 

Διότι και πριν από 16 χρόνια, που είχαν κηρύξει πόλεμο στη φοροδιαφυγή, βγάλαμε από τον Κορυδαλλό μια 80χρονη που πουλούσε στο πεζοδρόμιο κουτιά σπράιτ χωρίς άδεια και, όταν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 δραχμών (μετατροπή ποινής φυλάκισης) και δεν μπόρεσε να το πληρώσει, την οδήγησαν στον Κορυδαλλό για έκτιση ποινής. Κατά σύμπτωση, ήταν οι χρονιές που γίνονταν οι μεγάλες συμφωνίες για τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τα υποβρύχια, τα αεροπλάνα, την Ολυμπιάδα και τα δισ. έπεφταν βροχή… 

Η γιαγιά πήγε στον Κορυδαλλό. Το ίδιο ίσως συμβεί και στη Λάρισα. Ντροπή σου, Τόμπσεν! Ακόμα περιμένουμε ένα κιχ σου για τη «λίστα Λαγκάρντ» και τα λεφτά στην Ελβετία… Τσακίσου και βιάσου!




paraskhnio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου