Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

“Η Χουριέτ για τον Φράγκο Φραγκούλη”

Η Χουριέτ για τον Φράγκο ΦραγκούληΤις ευαίσθητες χορδές των Τούρκων άγγιξε το νέο βιβλίο του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι…


Τις ευαίσθητες χορδές των Τούρκων άγγιξε το νέο βιβλίο του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη “Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;”.

 Τα όσα είπε δε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην συνέντευξή του στην Real News προκάλεσαν την αντίδραση των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. «Ένα περίεργο βιβλίο από τον ‘πραξικοπηματία’ Έλληνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, που αναφέρεται βεβαίως στο βιβλίο του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακού υπουργού Αμυνας Φράγκου Φραγκούλη.

Κατά την εφημερίδα όταν ήρθαν στην ημερήσια διάταξη οι ισχυρισμοί περί πραξικοπήματος τον περασμένο Νοέμβριο, πριν ακόμα εκδοθεί το βιβλίο του κ. Φραγκούλη, ο εκδοτικός Οίκος Λιβάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Φράγκος κάνει αναφορά στην καταγωγή πολλών Τούρκων ηγετών μεταξύ των οποίων ο Ερντογάν, ο Ατατούρκ και ο Φατίχ. Ο συγγραφέας ερευνά το παρελθόν των 1000 ετών της Ανατολίας και αναφέρεται στον εκτουρκισμό των ντόπιων χριστιανών και στον εκμουσουλμανισμό τους».

Επίσης, ο εκδοτικός οίκος, σύμφωνα πάντα με την Χουριέτ, στην ανακοίνωση του τόνισε πως στο βιβλίο αναφέρεται ότι χριστιανικής καταγωγής λαοί ζουν ακόμα στην Ανατολία και ότι περιμένουν το φως που θα έλθει από τον ορθόδοξο κόσμο για να ιδρύσουν το νέο Βυζάντιο. 
 
troktiko-blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου