Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Σκόπια: Ο Σαμαράς λέει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και ο Μέγας Αλέξανδρος Έλληνας

Σκόπια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως πάντα έως τώρα, όταν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, δεν λησμονεί στην ομιλία του να πει ότι η Μακεδονία είναι αποκλειστικά ελληνική.

Με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ο Σαμαράς είπε ότι τα γεγονότα της περιόδου 1912-13 η Ελλάδα άπαξ και δια παντός έλυσε το Μακεδονικό Ζήτημα.


«Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Η ιστορία της, η κληρονομιά της, ο πολιτισμός της είναι αναπόσπαστα κομμάτια  της ελληνικής ιστορίας  και κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της κυβέρνησης της Ελλάδας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στο υπουργείο  Μακεδονίας και Θράκης και  δίδαξε μάθημα ιστορίας για το ποιος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος.

«Δεν χρειάζεται να υποστηρίξουμε τον Αλέξανδρο. Ήταν Έλληνας, μιλούσε ελληνικά, πίστευε στους Έλληνες θεούς. Γενιές πριν από αυτόν, οι πρόγονοί του συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τότε το υψηλότερο κριτήριο για να συμμετάσχεις ήταν να είσαι Έλληνας. Δάσκαλο είχε τον Έλληνα Αριστοτέλη. Είχε για μαξιλάρι του τα έπη του Ομήρου, οι Έλληνες ήρωες διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του και θαύμαζε τον Ηρακλή και τον Αχιλλέα.
Ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική γλώσσα εξαπλώθηκαν σε όλη την Ασία. Ο ίδιος, οι σύντροφοί του, οι διάδοχοί του είχαν όλοι ελληνικά ονόματα με πλήρη ελληνική συνείδηση. Αλλά τώρα πρέπει να δούμε μπροστά. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους, αλλά δεν παίζουμε με την ιστορία μας, ούτε με την ταυτότητά μας», είπε ο Σαμαράς.

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δεν τον καλωσόρισαν και τον αποδοκίμασαν (για τα οικονομικά μέτρα), σημειώνει η σλαβική τηλεόραση Κανάλ 5.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου