Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ωρίωνας,πλανήτης Άρης,Tikal "Τρείς διαφορετικές περιοχές, ένα μοναδικό σχέδιο"

Φωτογραφία της πόλης Tikal
Χτισμένοι μεταξύ του 7ου και 9ου αιώνα οι πέτρινοι ναοί της Tikal,υψώνοντια περισσότερο από 60 μέτρα πάνω από τα δάση της Γουατεμάλας.Εκεί βρίσκεται έναςαπό τους μεγαλύτερους χώρους ανασκαφών στον κόσμο,όπου χιλιάδες κτίσματα παραμένουν ακόμα θαμμένα στη ζούγκλα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι πυραμίδες της Tikal διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην επέκταση του ημερολογίου των Μάγια.Ενώνοντας τις ευθείες των ψηλότερων σημείων των κτισμάτων οι αρχαίοι αστρονόμοι ήταν σε θέση να προσδιορίζουν τις πιο σημαντικές ημέρες του έτους,όπως την ισημερία ή το ηλιοστάσιο.

Αλλά αυτό που συναρπάζει τους ερευνητές είναι ότι το εξωτερικό περίγραμμα των πυραμίδων της Tikal ταιριάζει τέλεια με το αστρικό σύστημα των πλειάδων στον αστερισμό του Ωρίωνα.
Αστερισμός του Ωρίωνα
Και οι δύο εικόνες μαζί για να δείτε πόσο ταιριάζουν
Η κάτοψη των κτισμάτων αντικατοπρίζει σχεδόν ακριβώς τη διάταξη των άστρων.Τώρα το μυστήριο αρχίζει να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο,όταν πρόσφατα ανακαλύφθηκε στον Άρη ένα σύμπλεγμα γεωλογικών σχηματισμών που είναι σχεδόν τέλειο αντίγραφο των πυραμίδων της Tikal.
Το ίδιο σχέδιο και στον πλανήτη Άρη
Τρείς διαφορετικές περιοχές, ένα μοναδικό σχέδιο.Σύμπτωση ή προμελετημένο  

TIKAL

Στην Tikal οι θρύλοι και η μυθολογία μιλάνε για μία εποχή κατά την οποία οι "Θεοί" αναμίχθηκαν και συνδέθηκαν με τους προγόνους μας και έτσι ηTikal χτίστηκε ως μήνυμα προς τις επόμενες γενιές για να δούμε ότι παλιά μας επισκέφθηκαν εξωγήινοι.

apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου