Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

SOS: Μας στέλνουν και άλλους λαθρομετανάστες

Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να αλλάξουν το Δουβλίνο 2 προς το χειρότερο για την Ελλάδα. Το αποκάλυψε σήμερα ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας. Η αλλαγή αυτή προφανώς γίνεται για την αναμενόμενη ομαδική φυγή των Σύρων λόγω του εμφυλίου πολέμου. Η Κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να προβάλει βέτο στην αλλαγή της συνθήκης Δουβλίνο 2 γιατί δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους εταίρους μας λόγω του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ο Yπoυργός Προστασίας του Πολίτη εξέπεμψε σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας η προωθούμενη συνθήκη με την επονομασία Δουβλίνο 3, που αλλάζει την Ευρωπαϊκή πολιτική για την λαθρομετανάστευση.
Ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι έχει ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό και ζήτησε την βοήθεια όλων των Ελληνικών κομμάτων που διαθέτουν ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο να δημιουργήσουν μπλοκ ούτως ώστε να μην περάσει η αλλαγή που επιδιώκουν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη. Μάλιστα ο κ. Δένδιας έφτασε στο σημείο να απευθύνει «θερμή παράκληση» και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Το Δουβλίνο 3, του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το Δουβλίνο 2, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής λαθρομεταναστών και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:  «Δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις. Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όμως δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες».
Πληροφορίες του spirospero.gr αναφέρουν ότι η Ευρώπη θέλει οι Σύριοι μετανάστες να καταλήξουν στην Ελλάδα και όχι να διασκορπιστούν σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος και ο λαός πρέπει να πιέσει την τρικομματική κυβέρνηση να θέσει βέτο γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει ήδη τεράστιο πρόβλημα με τους υπάρχοντες λαθρομετανάστες που φθάνουν στα 2 εκατομμύρια περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου