Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ραντεβού του χρόνου στο ποτάμι


Του Λευτέρη Χ.Θεοδωρακόπουλου
Η αυλαία έπεσε πριν λίγες ώρες στο 34ο River Party αλλά σίγουρα οι συγκινήσεις ήταν αυτές που συγκλόνισαν όσους βρέθηκαν στις όχθες του Νεστόριου ποταμού.
Η καρδιά της νεολαίας βρέθηκε στην Καστοριά και χειροκρότησε την παρέλαση των καλλιτεχνών που βρέθηκαν στην σκηνή και «έντυσαν» με τις νότες τους και τις μελωδίες τους τις νύχτες μετατρέποντας σε μαγικές.
Νύχτες μαγικές λοιπόν, νύχτες έναστρες, νύχτες δίπλα από τον ποταμό, ήταν αυτές που πλημμύρισαν με νότες, χρώματα και νιάτα.
Η Καστοριά έστειλε το δικό της μήνυμα πως η νεολαία είναι εδώ, είναι παρούσα και ο παλμός της είναι έντονος.
Το ραντεβού κλείστηκε για του χρόνου για το 35ο River Party καθώς πλέον το River είναι ο θεσμός που έγινε λατρεία.
Οι φωτογραφίες είναι από επίσημο site του River το http://www.riverparty.org/main/index.php 
και έχουν τραβηχτεί από τον Ηλία Ζιάρα
Για την ιστορία
Ο θεσμός του River Party ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, από τα παιδιά μεταναστών, που έρχονταν τα καλοκαίρια για διακοπές στο χωριό τους και, μη έχοντας άλλο τρόπο διασκέδασης, οργάνωναν μικρά πάρτυ στο ποτάμι.
Με τα χρόνια οργανώθηκε περισσότερο, δημιουργώντας τον θεσμό των River Party που μιμήθηκαν σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας έκτοτε.





Συγκλονιστικές στιγμές χάρισαν Αρβανιτάκη-Στόκας

Με πάθος και με ένταση τραγούδησαν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας, οι οποίοι παρέσυραν το κοινό έως την άκρη του μουσικου τους ταξιδιού. Εκπληκτικοί και οι δυο τους και ήταν από τις παρουσίες που συζητήθηκαν στο 34ο River Party








Οικογένεια...Ζουγανέλη έδωσε χρώμα στο River



























Για τον εκπληκτικό Γιάννη Ζουγανέλη τι να πει κανείς; Για ακόμη μια φορά απέδειξε γιατί είναι τόσο
αγαπητός μα και μοναδικός. Το κοινό του ανταπέδωσε απλόχερα την αγάπη του. 
Στο Νεστόριο όμως ήταν και η Ελεονώρα  την οποία  αποθέωσαν οι θαυμαστές της και μάλιστα έντονα

"Μέρες του φωτός"


 Και εγώ που γράφω, ναι έχω αδυναμία στην Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία με την παρουσία της έδωσε άλλον αέρα στο παρτυ της Καστοριάς. Η εκπρόσωπος της ελληνικής γενιάς προκάλεσε έντονα συναισθήματα στους παρευρισκόμενους από τους οποίους κάποιοι μάλιστα συγκινήθηκαν από τον τρόπο που η Νατάσσα ερμήνευε...





Μοναδικός ο Λάκης Παπαδόπουλος

Ο σύμμαχος και ακόλουθος της ελληνικής νεολαίας Λάκης Παπαδόπουλος βρέθηκε στο φεστιβάλ και έντυσε με την δική του μοναδικότητα τη νύχτα που εμφανίστηκε.

Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα μόλις τον είδε στη σκηνή και τον αποθέωνε σε κάθε ευκαιρία.





Συγκίνησε η παρουσία της Τσανακλίδου



Με τη δική της ξεχωριστή χροιά έδωσε άλλη τροπή, πιο ιδιαίτερη στο φεστιβάλ του Νεστορίου η Τάνια Τσανακλίδου. Το κοινό την παρακολουθούσε μαγεμενο.






Κωστής Μαραβέγιας απλά απίθανος 

Αν η Μποφίλιου είναι λατρεία ο Μαραβέγιας είναι το κάτι άλλο... Πολυτάλαντος μουσικός που μπορεί να ξεγελάει κάποιον το ήρεμο στυλ του, αλλά όταν βρίσκεται στην σκηνή σε ταξιδεύει σε άλλη διάσταση. Στη φωτογραφία παίζει με το αγαπημένο του αρκοντεόν.






Δήμος Αναστασιάδης ο ρομαντικός ροκάς
Αξιοσημείωτη παρουσία ήταν κι αυτή του Δήμου Αναστασιάδη ο οποίος με τις επιτυχίες του ξεσήκωσε τον κόσμο. Σίγουρα απο τις φωνές που θα αφήσουν εποχή στο ελληνικό πεντάγραμμο.








Και τέλος ένα κολάζ στιγμών από το 34ο River Party

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου