Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Δίνει το Γενί Τζαμί στους μουσουλμάνους ο Μπουτάρης.

Να παραχωρηθεί το Γενί Τζαμί στους μουσουλμάνους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, μία ημέρα το έτος για την προσευχή τους κατά την διάρκεια του Μπαϊραμιού και εφόσον υπάρξει σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών, προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Το συγκεκριμένο αίτημα δεν είναι καινούργιο και δεν αφορά μόνο τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά προφανώς και το υπουργείο Εξωτερικών, σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση δεν αφορούσε το Αλατζά Ιμαρέτ, αλλά το Γενί Τζαμί και ότι ο ίδιος δεν υποσχέθηκε ποτέ ότι θα δοθεί χώρος λατρείας στους μουσουλμάνους στις 19 Αυγούστου.

«Δεν συζητάμε για το Αλατζα Ιμαρέτ, αλλά για το Γενί Τζαμί. Υπενθυμίζω ότι το Αλατζά Ιμαρέτ ήταν ορφανοτροφείο και ότι δεν υπήρξε ποτέ τζαμί. Αντίθετα το Γενί Τζαμί ήταν ιδιαίτερος τόπος λατρείας και είχε σημασία για πολλούς λόγους γιατί ήταν τζαμί των Ντονμέδων, δηλαδή των εξισλαμισθέντων Εβραίων» σημείωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένες γιορτές που γίνονται τον Αύγουστο και το Φεβρουάριο αποτελούν για τους μουσουλμάνους μια ευκαιρία σύντομης τουριστικής εξόδου.

«Με αυτή τη λογική αν τους δώσουμε τη δυνατότητα να προσευχηθούν μια ημέρα θα έχουμε πολλούς επισκέπτες που θα έρθουν να γιορτάσουν τη γιορτή τους και παράλληλα να κάνουν τις διακοπές τους στην πόλη μας» ανέφερε.


voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου