Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

"Κλάψτε Ροδίτες! Μας καίνε το ωραιότερο δάσος του νησιού μας"!

 IMG 0234Ήταν κάτι που μας θύμισε αρχαία Ελληνική τραγωδία! 

Ο αναγνώστης μας, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, με τον οποίο επικοινωνήσαμε για να μας δώσει νεότερα από το μέτωπο φωτιάς, έδειχνε ο άνθρωπος να τα έχει χαμένα! 

 "Δεν μπορείτε να φανταστείτε την καταστροφή! Ροδίτες κλάψτε!
Μας καίνε το ωραιότερο δάσος του νησιού μας", μας είπε γεμάτος απόγνωση και έντονα τα σημάδια της λύπης. Προσπαθώντας μάλιστα να μας  δώσει την ακριβή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, μας είπε ότι, "η φωτιά βρισκόταν μερικές μόνο εκατοντάδες μέτρα μακριά από το άλσος του Αγίου Σουλά, και συγκεκριμένα από το σημείο όπου γίνεται το πανηγύρι, ενώ, όπως όλα δείχνουν, μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να την σταματήσει! Φαίνεται, -τόνισε μ'  έμφαση,- ότι οι αλήτες, οι ψυχοπαθείς, οι πυρομανείς, θα πετύχουν τελικά τον στόχο τους"!
 AGIOS SOULAS 1-1-2012 95Βέβαια εκείνο που μπορούμε ν΄ αναφέρουμε είναι πως η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, είναι απίστευτη! Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν την φωτιά μακριά από το άλσος, γιατί αν το ξεπεράσει τότε γρήγορα θα φτάσει στην Ελεούσα"!
Σϊγουρα, όμως, οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν! Τα αρκετά μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή και οι δύσβατες περιοχές, δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης!
Και, ίσως, χρειάζεται ένα πραγματικά θαύμα για να σωθεί το δάσος του Αγίου Σουλά αλλά και τα χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους που κινδυνεύουν άμεσα!
IMG 0238
 
 ΠΗΓΗ
revealedtheninthwave

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου