Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Καμπανάκι κινδύνου για τις μπάρες δημητριακών

 Καμπανάκι κινδύνου για τις μπάρες δημητριακών σε ό,τι αφορά τη συμβολή τους στην υγιεινή διατροφή κρούουν ειδικοί στη Βρετανία που μελέτησαν τη σύστασή τους. Υστερα από σχετική εντολή καταναλωτικών οργανώσεων, ερευνητές ανέλυσαν τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του δημοφιλούς σνακ και βρήκαν πως οι περισσότερες μπάρες δημητριακών περιέχουν.....
λίπος και ζάχαρη σε «απαγορευτικό» επίπεδο για ένα προϊόν που λανσάρεται ως υγιεινό και διαιτητικό.
Το image του σνακ ως υγιεινό αποτελεί μύθο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της καταναλωτικής οργάνωσης «Which?», που καταγγέλλει πως οι περισσότερες μπάρες μπορεί να περιέχουν ζάχαρη σε ποσοστό ακόμα και άνω του 30%.
Αυτό σημαίνει πως η ζάχαρη είναι περισσότερη από εκείνη ενός αναψυκτικού, οπότε καλύπτει το ένα πέμπτο της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης ζάχαρης.
Η «Which?» ερεύνησε με τη βοήθεια ειδικών πόσο υγιεινές είναι μπάρες, μελετώντας τα στοιχεία που αναφέρονται πάνω σε κάθε προϊόν. Δεν αμφισβήτησε, δηλαδή, τα δικά τους στοιχεία.
Απλά τα μελέτησε και διαπίστωσε πως πολλές μπάρες κάθε άλλο παρά πιο υγιεινές είναι από μπισκότα και σοκολάτες σε ό,τι αφορά τα λιπαρά, τη ζάχαρη και το αλάτι που περιέχουν.
Προτού, λοιπόν, αγοράσετε την επόμενη μπάρα δημητριακών ελέγξτε μήπως τα μπισκότα στο διπλανό ράφι είναι στην πραγματικότητα πιο υγιεινά.

 
trelokouneli


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου