Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κοζάνη: Επίσκεψη Δ.Σ ΕΚΕΤΑ

eketa
Στην Κοζάνη θα βρεθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΕΤΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή. Η συνεδρίαση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, δηλώνει εμπράκτως τη βούληση του ΕΚΕΤΑ να διατηρηθεί η υπάρχουσα ερευνητική δομή της περιοχή, άλλα και να αναζητηθούν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.
Στις 2:30 το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, θα συναντηθεί, στο δημαρχείο, με το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα. Την περασμένη Πέμπτη εξάλλου δεκαμελής αποστολή αιρετών και στελεχών του δήμου Κοζάνης, επισκέφτηκε την έδρα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνάντηση αυτή διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του δήμου Κοζάνης με το Κέντρο, στην υλοποίηση προγραμμάτων στους τομείς της ενέργειας, της πληροφορικής, των μεταφορών και του περιβάλλοντος. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Μαλούτας, ένα νέο πεδίο συνεργασίας ανοίγεται με τους ερευνητικούς φορείς και τα πανεπιστήμια της χώρας, για το καλό του δήμου και των πολιτών.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Περικλής Καραφυλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου