Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Συρία: Η κορύφωση του δράματος - Μαίνονται οι μάχες - Έτοιμοι να επέμβουν οι Ρώσοι


Στην κορύφωση του συριακού δράματος οδηγούμαστε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μετά την εξόντωση του μεγαλύτερου μέρους της ηγεσίας του μηχανισμού Άμυνας και Ασφαλείας της Συρίας μετά την χτεσινή βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της αραβικής χώρας. 
Την ίδια στιγμή που όπως ανέφερε το defencenet οι αντάρτες πια ελέγχουν τα σύνορα με το Ιράκ και μπορούν να φέρνουν με ευκολία οπλισμό και νέες δυνάμεις από την Λιβύη όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι από την Δαμασκό. Η χτεσινή βομβιστική επίθεση συνοδεύτηκε από καταδρομικές επιχειρήσεις των χιλιάδων Λίβυων μισθοφόρων ισλαμιστών οι οποίοι υποστηρίζονται από το Κατάρ και συγκεκριμένη φατρία από την Σαουδική Αραβία.
Η μάχη της Δαμασκού ξεκίνησε χτες με τους αντάρτες να επιτυγχάνουν ένα σημαντικό πλήγμα κατα του Assad  αλλά με τον συριακό Στρατό να εξαπολύει επίθεση και να αντέχει στην πίεση των ισλαμιστών ξενόφερτων μισθοφόρων οι οποίοι συνεργάζονται με μέλη της Al Qaida ακραίες ισλαμιστές οργανώσεις που δρούσαν στο γειτονικό Ιράκ όλα αυτά τα χρόνια κατά των Αμερικανών. 
Οι δυνάμεις αυτές που σκότωναν του Αμερικανούς στρατιώτες τώρα πολεμούν στην Συρία προς όφελος των γεωπολιτικών στόχων των πρώην αντιπάλων τους σε ένα παιχνίδι ισχύος για το ποιος θα ελέγξει την δίοδο ουσιαστικά των ενεργειακών πόρων της Σ. Αραβίας του Ιράκ και του Κουβέιτ προς την Δύση μέσω μίας ελεγχόμενης από την Δύση Συρίας.
Tουλάχιστον αυτό φιλοδοξούν οι δυτικοί αξιοποιώντας την παράλληλη δράση της Al Qaida και των άλλων ισλαμιστών σε μία παράξενη συνύπαρξη κατά του Assad.  Την ίδια στιγμή η Δύση και οι χώρες του Κόλπου έχουν εξαπολύσει ένα πόλεμο πληροφοριών με τα διεθνή ΜΜΕ που διαθέτουν ενώ και οι κούρδοι της Συρίας οι οποίοι είχαν κρατήσει χαμηλούς τόνους προχωρούν στην  σταδιακή αποσκίρτηση τους από την κεντρική κυβέρνηση της Συρίας.
Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων FIRAT διάφορες ένοπλες ομάδες, οι οποίες συσχετίζονται με το ΡΚΚ, τις τελευταίες ώρες έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχο τους την πόλη Kobani, στην βόρεια Συρία. Οι Κούρδοι αυτονομιστές απομάκρυναν από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης της Συρίας. Στην συνέχεια, δημιούργησαν συμβούλια πολιτών, τα οποία πλέον ελέγχουν την πόλη Kobani, στην βόρεια Συρία.
Οι εκπρόσωποι του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος ΡΚΚ στην Συρία ξεκαθαρίζουν ότι δεν επιθυμούν την επέκταση των ένοπλων συγκρούσεων στις περιοχές της Συρίας που οι Κούρδοι αποτελούν την πλειοψηφία του ντόπιου πληθυσμού. Παράλληλα το PKK θα συνεχίσει τις επιθέσεις του σε τουρκικούς στρατιωτικούς στόχους ακόμα και κατά τον μήνα του Ραμαζανιού δηλαδή μέχρι και την 18η Αυγούστου.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Συρία, στην Κύπρο και ανοικτά των ακτών της Συρίας βρίσκεται ο ρωσικός Στόλος με το ρωσικό αντιτορπιλικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Smetlivy τα δύο αποβατικά Ν.Filchenkov και Tsezar Kunikov, και τα δύο ρυμουλκά περιμένοντας την άφιξη του στολίσκου του βόρειου ρωσικού Στόλου ο οποίος αποτελείται από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko την φρεγάτα Yaroslav Mudry και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha.
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η ρωσική δύναμη θα αντιδράσει με αποφασιστικότητα στην περίπτωση που οι δυνάμεις των αναρτών πλησιάσουν σε περιοχές που υπάρχουν τα σύγχρονα ρωσικά οπλικά συστήματα τα οποία πρόσφατα παραδόθηκαν στην Συρία και προσπαθήσουν να τα κυριεύσουν. 
'Οπως έχουν δηλώσει Ρώσοι αξιωματούχοι οι ρωσικές δυνάμεις θα επέμβουν στρατιωτικά για να αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη δίνοντας μία άλλη ποιοτική διάσταση στο συριακό δράμα το οποίο όπως φαίνεται έχει εισέρθει στην τελική του φάση  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου