Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σε σχέση με την εφαρμογή των νόμων που αφορούν τη μείωση του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες που ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι, σε ό,τι την αφορά, τηρεί και εφαρμόζει πάντα πιστά τους νόμους της Πολιτείας.
          Αυτό αφορά ιδίως του νόμους που θεσπίστηκαν για τον έλεγχο και τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους. Με την άμεση και πλήρη εφαρμογή των νόμων αυτών, καθώς και με την υλοποίηση εσωτερικών δράσεων εξορθολογισμού, όπως αναλυτικά εκτέθηκε με το Δελτίο Τύπου της 19-7-2012 (βλ. http://www.dei.gr/Default.aspx?id=60497&nt=18), ο Όμιλος ΔΕΗ πέτυχε ιδιαίτερα σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας του και αύξηση της παραγωγικότητας της εταιρείας, ενώ παράλληλα βελτίωσε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους καταναλωτές
          Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η μέση μείωση κατά 36% της ανά εργαζόμενο μισθολογικής δαπάνης δεν επιτεύχθηκε με «οριζόντια» μείωση των αποδοχών, αλλά με προοδευτικό τρόπο, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών και την ιεραρχική θέση του κάθε εργαζόμενου του Ομίλου. Έτσι, η μείωση αποδοχών κυμαίνεται από 22% για τους εργαζόμενους με τις χαμηλότερες αποδοχές έως και πάνω από 50% για τα ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης.

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2012                                  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   


kozan.gr