Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σοκ στην Κύπρο – 14χρονα κορίτσια εκδίδονται για ένα χαρτζιλίκι


Σοκ στην Κύπρο – 14χρονα κορίτσια εκδίδονται για ένα χαρτζιλίκιΓια ένα... χαρτζιλίκι, ένα πολύ μικρό, δηλαδή, χρηματικό ποσό, αναγκάζουν επιτήδειοι 14χρονες να εκδίδονται στην περιοχή της Πάφου. Τις περισσότερες, μάλιστα, φορές, τα κορίτσια πέφτουν θύμα εκβιασμού, αφού συνήθως τις βιντεοσκοπούν και τις κρατούν, ουσιαστικά, ομήρους, αφού τις εκβιάζουν με δημοσιοποίηση του εν λόγω υλικού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φωνή της Πάφου» το φαινόμενο αυτό έχει πάρει, μάλιστα, ιδιαίτερες διαστάσεις.
Τα νεαρά κορίτσια προέρχονται από φτωχές και προβληματικές οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να τις ελέγξουν και να τις συντηρήσουν οικονομικά.
Τις περισσότερες, μάλιστα, φορές, οι ανήλικες πέφτουν θύματα εκβιασμού των επιτηδείων, οι οποίοι όχι μόνο ικανοποιούν τις δικές τους ορέξεις αλλά τις «πλασάρουν» και σε άλλα άτομα. Μάλιστα κάποιοι για να εξαναγκάσουν τις νεαρές να υπακούσουν στους εκβιασμούς τους, τις βιντεοσκοπούν και τις απειλούν με δημοσιοποίηση του βίντεο ακόμη και στο διαδίκτυο.
Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι φορές, που η σεξουαλική εκμετάλλευση συνοδεύεται και από χρήση ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα πάντα με την κυπριακή εφημερίδα, κάποιοι από τους γονείς των κοριτσιών είναι ενήμεροι για το θέμα. Παρόλα αυτά δεν προβαίνουν σε καμία καταγγελία στην Αστυνομία, φοβούμενοι τον κοινωνικό στιγματισμό τους και πιθανό διασυρμό τους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου