Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ δήλωσε πως η Ελλάδα είναι ένα κράτος-μέλος που δεν σέβεται τις υποχρεώσεις του σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είτε θα πρέπει να προσεγγίσει το θέμα της ονομασίας με σοβαρότητα ώστε να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση είτε να σεβαστεί την Ενδιάμεση Συμφωνία», τονίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά είναι ανεύθυνη.
Ακόμη πιο θρασύς ήταν όταν μίλησε για τα προβλήματα τάχα που προκαλεί νη Αθήνα σε περιφερειακό επίπεδο, φτάνοντας μέχρι του σημείου να δημιουργεί προβλήματα ακόμη και στην Τουρκία!
«Εμάς μας παρεμποδίζει, το Κόσοβο δεν το αναγνωρίζει, γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στην Τουρκία, γνωρίζουμε τα ζητήματα με την Κύπρο».
Σε μία ειδική αναφορά στα πρακτικά της συνάντησης των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας, ο κ. Ιβάνοφ σχολίασε: «Η επιμονή των αναφορών τους σε άσκηση βέτο εκφράζει μόνο την αδυναμία των πολιτικών στην Ελλάδα να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος».
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ δήλωσε επίσης ότι μετά τη σύνοδο στο Βουκουρέστι ζητήθηκε από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ να καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα του ονόματος και σχολίασε: «Με ποιόν να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση; Είχαν μεταβατική κυβέρνηση και τώρα δεν έχουν καθόλου κυβέρνηση. Δεν υπάρχει εταίρος για να βρεθεί λύση».
Σημείωσε δε ότι αυτό που ζήτησε η ΠΓΔΜ είναι να ισχύσει «η προηγούμενη αμοιβαία αποδεκτή λύση, δηλαδή, η Ενδιάμεση Συμφωνία».
Έλα Ιβάνοφ… ξυδάκι! Κάνει καλό…