Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Χωρίς γιατρό το Καστελόριζο

Της Αιμιλίας Σταθάκου 
Στο έλεος του Θεού χωρίς ασφαλή υγειονομική κάλυψη είναι οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελόριζου.Το νησί δεν διαθέτει εξειδικευμένο γιατρό παρά μόνο αγροτικούς γιατρούς που επισκέπτονται το νησί από τη Ρόδο.
Την αγωνία τους εξέφρασαν οι κάτοικοι του Καστελόριζου στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και στην ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» που επισκέφθηκαν το νησί στο πλαίσιο δράσης για την υγειονομική ενίσχυση των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας. 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Μεγίστης Π . Πανηγύρης « ζούμε με το άγχος, τι θα απογίνουμε εάν αρρωστήσουμε. Η Ελληνική πολιτεία δεν διαθέτει για εμάς κανέναν από τους 70.000 γιατρούς της Ελλάδα .Είμαστε αποκλεισμένοι, στο έλεος του Θεού, χωρίς γιατρό και χωρίς βοήθεια»
Οι αγροτικοί γιατροί που επισκέπτονται το νησί δεν έχουν τη δυνατότητα να χειρισθούν την τηλειατρική ούτε έχουν πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο των ασθενών.

«Είναι αδιανόητο να φοβούνται ότι θα πεθάνουν συνάνθρωποί μας όταν μπορούν να σωθούν, επειδή δεν υπάρχει γιατρός»,σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε:

«Για το λόγο αυτό προχωράμε στη δημιουργία Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελλόριζο .Θα στηρίξουμε το Πολυδύναμο Ιατρείο με όλες μας τις δυνάμεις, και κυρίως με έμψυχο εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό.»

Ο Ι.Σ.Α. και η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» υιοθέτησαν τους κατοίκους του Καστελλόριζου, προσέφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα κατέγραψαν τις σοβαρές ανάγκες και ελλείψεις σε ανθρώπινο και υλικό δυναμικό. 

Σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κ. Δήμτσα στόχος της δράσης είναι στήριξη της ξεχασμένης Ελλάδας.

http://www.real.gr/
http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου