Επικεφαλής γερμανικής αντιπροσωπείας 30 δημάρχων και εκλεγμένων της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη νότια και νοτιοδυτική Γερμανία, έρχεται απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ και υπεύθυνος για την ανάπτυξη της ελληνο-γερμανικής συνεργασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, από πλευράς γερμανικών δήμων υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το εξειδικευμένο διήμερο φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Τετάρτη στην Καβάλα με θέμα «Το νέο πρόσωπο του τουρισμού. Δημιουργούμε ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών και πολλαπλών εμπειριών». Μάλιστα τις εργασίες του φόρουμ θα παρακολουθήσει και η βουλευτής κα. Μ. Xέϊλ, όπως επίσης ο πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Ομπερμάϊερ αλλά και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων.
Το συγκεκριμένο συνέδριο εντάσσεται το πρόγραμμα των 14 ειδικών διοργανώσεων που σχεδιάζονται για φέτος, στο πλαίσιο της διαδημοτικής ελληνο – γερμανικής συνεργασίας. Μάλιστα, η επόμενη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Καστοριά, 21-24 Ιουνίου, με αντικείμενα την εξυγίανση της λίμνης και την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος, τον τουρισμό μικρής κλίμακας, αλλά και τις βιοκαλλιέργειες.
Ακολούθως, το θέμα Ενέργεια, θα απασχολήσει τους συνέδρους στη διημερίδα που θα γίνει στην Πτολεμαϊδα, 9-10, ενώ στις επόμενες συνεδριάσεις θα αναλυθούν αντικείμενα όπως η αξιοποίηση υδάτινων πόρων για τις ενεργειακές ανάγκες νησιών, οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές, η περιβαλλοντική προστασία κ.αλ.

kozan.gr