Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ηλεκτρονική "ασπίδα" για όλη την Ελλάδα προτείνει η Ρωσία .

H πρόσφατη «αναχαίτιση» και περισυλλογή του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροχήματος RQ-170 Sentinel από τους Ιρανούς μέσα στον ιρανικό εναέριο χώρο πριν από έξι περίπου μήνες από το ρωσικό σύστημα ELINT 1L222 Avtobaza της εταιρείας Kvant αποτέλεσε την πιο χειροπιαστή απόδειξη των πολύ ψηλών δυνατοτήτων του συγκεκριμένου συστήματος.
Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι ότι η Ρωσία είχε προτείνει πριν οκτώ χρόνια στην Ελλάδα την αγορά του υπερ-απόρρητου ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου και αποκαλύπτεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί.

Τώρα η Ρωσία επανέρχεται και προτείνει και πάλι στην Ελλάδα το 1L222 Avtobaza καθώς σε μερικούς μήνες πλέον θα γίνει πραγματικότητα ο χειρότερος εφιάλτης για την ελληνική αεράμυνα: Η έναρξη πτητικών δοκιμών και η συνεχεία επιχειρησιακή ένταξη στην τουρκική Αεροπορία του AWACS Β-737 MESA.

Του πρώτου ηλεκτρονικού οπλικού συστήματος το οποίο θα έχει την δυνατότητα ταυτόχρονα με την έρευνα να εξαπολύει και ηλεκτρονική πόλεμο κατά των ελληνικών συστημάτων με την χρήση της "L" Band. Είναι το πρώτο AWACS που θα έχει τέτοιες δυνατότητες και βέβαια είναι το πρώτο κύμα νέων όπλων που εντάσσει σε υπηρεσία η Τουρκία η οποία θα αμφισβητησει σοβαρά το ισοζύγιο ένοπλης ισχύος στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι στην πρότασή τους που παρουσιάζεται ολοκληρωμένη από τεχνικής άποψης στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί "Μπορεί να παρεμβάλει στο MESA σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη από αυτή των 150 χλμ. με πιθανότητα επιτυχίας που αγγίζει το 100%".

Η πρόταση αφορά την προμήθεια 3-5 συστημάτων τα οποία καλύπτουν όλη την ελληνκή επικράτεια και "σβήνουν", παρεμβάλλοντας στα επιτιθέμενα αεροσκάφη και όπλα, όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για μια αεροπορική προσβολή: Από ίχνος GPS μέχρι και τις επικοινωνίες τους ακόμα και υπό μορφή Link.

Στο άρθρο της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» εξετάζονται όλες οι τεχνολογικές παράμετροι του Avtobaza, που έγινε διάσημο μετά την "κατάρριψη" μέσω παρεμβολή στο σύστημα GPS του UAV RQ-170 Sentinel.


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου