Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Τα μαζεύει και φεύγει η εταιρία που ανέλαβε το εργοστάσιο της ΔΕΗ!

ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΕΙΔΕΙΝ!..
Και θα προσφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας αποζημιώσεις 10 – 15 εκατ. ευρώ! Και κανένας δεν κουνιέται γιατί προέχουν λίγα ψηφουλάκια!
Τα μηχανήματα τράβηξαν χειρόφρενο, το προσωπικό απολύθηκε και ο φάκελος του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο έκλεισε, χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν και πότε θα ξανανοίξει. Η φωτογραφία από το εργοτάξιο είναι εύγλωττη. Δε είναι μόνο εύγλωττη η στάση των τοπικών παραγόντων που περιορίζονται σε κάποιες αμήχανες δηλώσεις έκφρασης λύπης γιατί οι εργασίες σταμάτησαν, χωρίς να δείχνουν τουλάχιστον με κάποιες πιο χειροπιαστές κινήσεις, ότι κατανοούν το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε για τη Ρόδο. Υπάρχουν μάλιστα και εκείνοι που δεν νοιάζονται καθόλου, δεν κάνουν ούτε μια δήλωση. Δηλαδή πέρα βρέχει.

Ίσως διότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι πολιτευόμενοι δεν θέλουν να συγκρουστούν με τον «Εξωραϊστικό Σύλλογο Κατταβιάς» γιατί θα χάσουν μερικά …ψηφουλάκια, όπως είπε και ο κ. Γ. Σπανός στον κ. Μαχαιρίδη, μόλις ο δήμαρχος Σύμης κ Παπακαλοδούκας δήλωσε ότι οι Συμιακοί δεν θα ψηφίσουν αν δοθούν δρομολόγια στο πλοίο του «Παναγιά η Σκιαδενή». Και όντως δρομολόγια δεν δόθηκαν, το προσωπικό του πλοίου απολύθηκε και το πλοίο έδεσε, περιμένοντας…
Τι είναι αυτό που περιμένουν οι πολιτευόμενοι; Να περάσουν οι εκλογές και μετά βλέποντας και κάνοντας. Εάν μεν εκλεγούν θα σηκώσουν μανίκια για να γίνει το εργοστάσιο, προτάσσοντας τα συμφέροντα της ρόδου, εάν δε, δεν εκλεγούν «ας πάνε όλοι να κουρεύονται, μαζί και η Ρόδος και όλα τα υπάρχοντά της»! 

Δηλαδή συμπεριφορά παπατζήδων, ούτε καν …Μαυρογιαλούρων!

Όμως τα …καλά νέα δεν τα γνωρίζουν. Η ανάδοχος εταιρία είναι έτοιμη να τα μαζέψει και να φύγει και να προσφύγει στα δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημίωση. Νομικοί δε που ασχολούνται με το θέμα υποστηρίζουν, ότι με μια αγωγή η εταιρία θα εισπράξει ως αποζημίωση περί τα 10 – 15 εκατομμύρια ευρώ, επί συνόλου 200 εκατ. ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του έργου. Και μάλιστα χωρίς να δουλέψει και χωρίς να ξοδέψει παραπάνω από 300.000 ευρώ! Μια χαρά τα πάνε.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο δεν πρόκειται να κατασκευασθεί ΠΟΤΕ! Αυτό νοιάζει κανέναν; Το καλοκαίρι, όταν θα γονατίσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή και θ’ αρχίσουν οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τότε θα τα πούμε.

Αλλά και που θα τα πούμε τί θα βγει; Τότε θα είναι πολύ αργά.



rodosalarm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου