Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σκόπια: «Η κυβέρνηση αν δεν λάβει δάνειο δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις»

«Η χώρα μας θα ακολουθήσει την τύχη της Ελλάδας»…

Απρίλιος 23, 2012.

Σκόπια.

«Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα να πληρώσει για μισθούς και συντάξεις για αυτό θα καταφύγει σε δανεισμό. Δεν υπάρχουν χρήματα φέτος για δρόμους ή άλλα έργα υποδομής στο εσωτερικό της χώρας», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.


«Αν η κυβέρνηση δεν λάμβανε την πίστωση από την Deutsch Bank, σε τρεις ημέρες θα είχε χρεοκοπήσει, γιατί δεν θα είχε χρήματα για μισθούς και συντάξεις, το δάνειο αυτό ήταν η τελευταία ελπίδα της κυβέρνησης, ωστόσο δεν παραιτείται από το έργο «Σκόπια 2014», ισχυρίζονται ειδικοί, καλά ενημερωμένοι για την κατάσταση στη χώρα.

Ο προϋπολογισμός  της κυβέρνησης ικανοποιείται προς το παρόν από τους φόρους και τα πρόστιμα των πολιτών και τα ποσά αυτά παραμένουν σε ‘σκιερό μέρος’ για να δαπανηθούν στα γλυπτά και στις εταιρείες διαφήμισης, που προωθούν  το έργο «Σκόπια 2014»,  μέσω των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση με το αυξανόμενο χρέος της χώρας στο εξωτερικό,  γίνεται δραματική και είναι θέμα χρόνου και η χώρα μας να ακολουθήσει την τύχη της Ελλάδας.

Υπάρχει όμως μια διαφορά, ότι εμείς δεν είμαστε όπως οι Έλληνες στην ευρωζώνη και δεν θα μας ‘σώσει’ κανείς.

«Το χρέος της χώρα μας στο διάστημα 2006-2012 αυξήθηκε δραματικά. Από το 47,6 τοις εκατό  του ΑΕΠ, που ήταν  το χρέος το 2006, σήμερα, το 2012,  έχει φθάσει το 67 τοις εκατό του ΑΕΠ.

Η εικόνα δεν είναι τόσο ωραία, όσο για τους λάτρεις των δανείων που δαπανούν τα χρήματα για «αναγέννηση» της χώρας, το 2015 και το 2016 θα πρέπει η τότε κυβέρνηση να  αρχίσει να επιστρέφει μισό δισεκατομμύριο ετησίως.

Αν, δηλαδή, δεν βρούμε πολύτιμα μέταλλα στο υπέδαφός μας ή πετρέλαιο, πάμε για άμεση πτώχευση και στην καταστροφή της οικονομίας, γράφει το σλαβοσκοπιανό δημοσίευμα.
 
 
echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου