Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ολλανδία: Όταν οι αυλοκόλακες γίνονται θύματα

Ποιος δε θυμάται την στάση των Ολλανδών πολιτικών για… καθαρότητα στην ευρωζώνη, εκφραζόμενοι συνεχώς κατά της Ελλάδας και των άλλων χωρών του νότου της Ευρωζώνης. Βασιλικότεροι του βασιλέως (των Γερμανών) τους οποίους στηρίζουν και ακολουθούν. Ποιος δεν θυμάται τον αντιπαθή υπουργό Οικονομικών να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα κατακεραυνώνοντάς την για την… ανωριμότητά της.

Για κακή τους τύχη, η γερμανική πολιτική την οποία υπηρετούν με συνέπεια εις βάρος άλλων κρατών και λαών, τους γύρισε μπούμερανγκ. Η κυβέρνηση συμμαχίας κατέρρευσε το Σάββατο, όταν ο ακροδεξιός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς παραιτήθηκε από τις συνομιλίες για μείωση του προϋπολογισμού. Αιτία της στάσης του αυτής είναι η συνεχιζόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών εις βάρος των άλλων Ευρωπαίων ηγετών, λόγω των περικοπών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «δε γίνεται οι Ολλανδοί πολίτες να πληρώσουν από την τσέπη τους τις παράλογες απαιτήσεις των Βρυξελλών. Δε θέλουμε να ακολουθήσουμε τις εντολές των Βρυξελλών. Δε θέλουμε να ματώσουν οι συνταξιούχοι μας για τις διαταγές των Βρυξελλών»!

Ουσιαστικά ο Γκέερτ Βίλντερς παραιτήθηκε για όλα όσα ζήτησε επιτακτικά, αλλά και με ειρωνικό τρόπο να εφαρμόσει και η Ελλάδα. Με άλλα λόγια να ματώσουν οι Έλληνες για τις διαταγές των Βρυξελλών, για να υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη. Αλλά να μη ματώσουν οι Ολλανδοί για τους ίδιους ακριβώς λόγους! Παρεμπιπτόντως, αυτός δεν ήταν που είχε αποκαλέσει την Ελλάδα «πρεζόνι όπου κανείς δεν πρέπει να δανείζει χρήματα», ζητώντας την αποχώρηση της χώρας μας από το ευρώ;

Και κάτι ακόμη: Μήπως να μας απαντούσε ο προβληματικός Ολλανδός τι να σχολιάσουμε εμείς για τη χώρα του, όταν αντιμετωπίζοντας κλάσμα των προβλημάτων της Ελλάδας γίνονται όλα μπάχαλο και καταρρέει η κυβέρνηση, ενώ στην Ελλάδα, παρά τη δικαιολογημένη γκρίνια, ακόμη και ο τελευταίος Έλληνας παραδέχεται πλέον ότι έγιναν λάθη τα οποία πρέπει να διορθωθούν, ζητώντας απλώς το μίγμα πολιτικής που θα ακολουθηθεί να μην αποτελέσει τη χαριστική βολή και να λέμε την επομένη, η εγχείριση πέτυχε μόνο που ο ασθενής απεβίωσε…

Είναι χαρακτηριστική η έλλειψη ηγεσίας και σοβαρότητας από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Το ερώτημα είναι αν άτομα σαν τον Γκέερτ Βίλντερς είναι… τόσο ακροδεξιός ή αν παίζει ενδεχόμενο παιχνίδι της Γερμανίας για έξοδο – απεμπλοκή από το Ευρώ, μαζί με άλλες χώρες… Διότι αν συμβαίνει αυτό, δεν μας το λένε από την αρχή μην ταλαιπωρούμαστε να δούμε όλοι τι θα κάνουμε; Αφού κερδοσκόπησαν σε βάρος του Νότου και μάζεψαν πλεονάσματα και μετρητά, ας τα κρατήσουν να δούμε τι ακριβώς θα τα κάνουν όταν χάσουν τις αγορές που τους έκαναν άνθρωπους όλα αυτά τα χρόνια. Κι όταν το νόμισμά τους θα ανατιμηθεί καθιστώντας τις εξαγωγές τους απλησίαστες, ενώ η εσωτερική ζήτηση θα πάσχει.

Άντε, να πάνε μαζί οι… νοικοκυραίοι Ευρωπαίοι, μέχρι να διαπιστώσουν ότι η οικονομία σήμερα σε ευνοεί και αύριο σε καταδικάζει. Κυρίως όταν πέφτεις θύμα των λαϊκιστών ή αγράμματων – διαλέξετε τι ισχύει – που δεν αντιλαμβάνονται ότι το «σύστημα» έχει φυσική ροπή προς την ισορροπία. Στην προκειμένη περίπτωση ο Νότος έχασε – ως συνήθως – και ο Βορράς επωφελήθηκε. Αν θέλουν ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να αποκαταστήσουν την ισορροπία. Αν δεν τη θέλουν – παρότι παρίσταναν τους φιλο-Ευρωπαίους όλα αυτά τα χρόνια κατηγορώντας τους υπόλοιπους από την ασφάλεια των χωρών τους που δεν απειλούνται από κανέναν – ας το πουν μια ώρα νωρίτερα να δούμε στο τέλος της ημέρας ποιος θα είναι χαμένος και ποιος κερδισμένος, όσο σχετικές και αν είναι αυτές οι έννοιες.






defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου