Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Α.Αθανασιάδη με θέμα "Τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας-Κίνδυνος διακοπής Λειτουργίας", από την "ευαίσθητη" ΔΕΗ


Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Α.Αθανασιάδη με θέμα "Τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας-Κίνδυνος διακοπής Λειτουργίας"



Η παροχή Θερμικής Ενέργειας (Θ/Ε) οπό τη Μονάδα 111 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδος προς τη ΔΕΤΗΠ (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμοΐδος) γίνεται σύμφωνα με τους όρους της "Σύμβασης Παροχής Θερμικής Ενέργειος' που έχει υπογράφει, την 17/2/1998, μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε κοι ΔΕΤΗΠ και Δήμου Πτολεμοΐδας. Στη Σύμβαση αυτή δεν προβλέπεται ανπστάθμιση δαπανών που πραγμοτοποιούνται γιο την κάλυψη απωλειών θερμικής ισχύος λόγω βλάβης της Μονάδας που παρέχει την Θ/Ε.

Στο πλαίσιο της ευαισθησιας που δείχνει η ΔΕΗ Α.Ε. σε τέτοιο ζητήματα και κοτανοώντας τη δυσχερή θέση στην οποίο περιήλθον οι κάτοικοι της περιοχής λόγω του πολικού ψύχους, προωθεί ήδη σχετική διαδικασία για την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού, της τάξης των 250 χιλ. , για νο καλυφθεί μέρος της δαπάνης στην οποία υποβλήθηκε η ΔΕΤΗΠ για αγορά πετρελαίου, και παράλληλα εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο της διαγραφής του προβλεπόμενου πάγιου αιτήματος για τη χρονική περίοδο που, λόγω επανελλειμένων βλαβών στο λέβητα της Μονάδας ΙΙΙ, οδυνστούσε να παράσχει την προβλεπόμενη Θ/Ε.

Η ΔΕΗ Α.Ε. κοτοβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ηροκειμένου το υπό κατασκευή έργο ποροχής Θ/Ε οπό τον ΑΗΣ Καρδιάς, ισχύος 100 ΜW, νο λοτουργήσει το ταχύτερο δυνοτό συμβάλλοντας στην ελaχιστοποίηοη, ον όχι στο μηδενισμό, των προβλημάτων έλλειψης Θ/Ε.



Πρόεδρος ΔΕΗ
Αρθούρος Ζερβός

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου