Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πνευματικό Κέντρο "Πτολεμαϊδας":Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει έργο «Τρομπόνι» 17/3

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δραστηριοποιεί και φέτος το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης, θεσμό που επανίδρυσε τον χειμώνα του 2010, έχοντας ως στόχο την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων αξιώσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη.

Μένοντας πιστό στη φιλοσοφία ότι η παρουσία του στην Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας, αλλά και ότι ως θεσμός δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος, το Κ.Θ.Β.Ε. ξεκινά μια δίμηνη περιοδεία, σε 15 πόλεις, με αφετηρία το Άργος Ορεστικό.

Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει έργο «Τρομπόνι», του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή και στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Τάσο Πεζιρκιανίδη.
ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Πελοπίδας, «το καλύτερο τρομπόνι» μιας επαρχιακής μπάντας, η Ευτυχία που ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή στην πρωτεύουσα, δυο άντρες «λάτρεις» της μουσικής και του γέλιου και ένας μέντιουμ μελλοντολόγος, «στροβιλίζονται» στους ρυθμούς μιας μπάντας που παίζει χωρίς διαλείμματα.

To “Τρομπόνι” -έργο σταθμός- επίκαιρο όσο ποτέ, φανερώνει με εύστοχο και κωμικοτραγικό τρόπο μια αποκαλυπτική ψυχογραφία του νεοέλληνα σε κρίσιμες κοινωνικά στιγμές.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
«Μη φοβάστε… Μπήκε νόμος εδώ μέσα, μπήκε τάξη»
Είναι οι τελευταίες φράσεις του έργου και τις εκστομίζει εκπρόσωπος της αστυνομικής εξουσίας. Αξίζει να αναφέρω ότι το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Το πολίτευμα τότε, συγκεκριμένα το 1973, ονομαζόταν δικτατορία. Σήμερα βέβαια, που το έργο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, το πολίτευμα ονομάζεται δημοκρατία.
Μάριος Ποντίκας
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Ένα Τρομπόνι που από μέσα του ξεπηδούν όνειρα, ελπίδες, γέλια και αμαρτωλά μυστικά.
Ένα Τρομπόνι που με τον ήχο του καλύπτει τους εφιάλτες, τους φόβους και τις κραυγές.
Ένα Τρομπόνι που κρύβει τη βία, την καταπίεση και την σκληρότητα.
Ένα Τρομπόνι καναπές για βολεμένες συνειδήσεις.
Ένα Τρομπόνι που όταν σταματά να ηχεί αποκαλύπτει τον παραλογισμό και την παράνοια της εξουσίας.
Δημήτρης Σακατζής
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Μάριος Ποντίκας, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής, Σκηνικά-κοστούμια: Λίλα Καρακώστα, Μουσική: Θοδωρος Αμπαζής, Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης, Βίντεο: Άντα Λιάκου
Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος
ΔΙΑΝΟΜΗ: Τάσος Πεζιρκιανίδης (Πελοπίδας), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ευτυχία), Βασίλης Σπυρόπουλος (1ος Άνδρας), Δημήτρης Κολοβός (2ος Άνδρας), Τάσος Πεζιρκιανίδης (3Ος Άνδρας).
Eυχαριστούμε:
τον κ. Νίκο Χορταρέα για τη συμμετοχή του στο βίντεο της παράστασης στον ρόλο του Μέντιουμ-μελλοντολόγου.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 
ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ : 8 
Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.
“ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ” ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 9.00 μ.μ.

Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ηλία Κοτόπουλο στα τηλέφωνα 6973/432360, 2310 266 039, Φαξ: 2310 270 394 ή στο e-mail i.kotopoulos@ntng.gr.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου