Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Θέλεις λεφτά; Ζήτα μια ..αναρρωτική άδεια από τον γιατρό….

Μία απίστευτη "φάμπρικα" φαίνεται πως έχει στηθεί στο ΙΚΑ Ηρακλείου, ανοίγοντας "μαύρη τρύπα" στα ασφαλιστικά ταμεία. Μετά τα σκάνδαλα με τις ... μεταμεσονύκτιες αιμοκαθάρσεις, τις ... εξ αποστάσεως διαγνώσεις και τα "φακελάκια", κάποιοι είχαν βρει ένα νέο τρόπο να ωφελούνται σε βάρος των κρατικών ταμείων γιατροί "γράφουν" σωρηδόν αναρρωτικές άδειες, κυρίως σε οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι μπορούν με τον τρόπο αυτό και την αποζημίωση από το ΙΚΑ να πάρουν και την άδεια παραμονής τους να ανανεώσουν ως εργαζόμενοι, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να εργαστούν και να πάρουν "μαύρα" και τα χρήματα του ημερομισθίου τους!

Χαρακτηριστικό της "κομπίνας" είναι ότι ο Γιώργος Καλησπεράκης γιατρός Ορθοπεδικός συμβεβλημένος με ΟΠΑΔ-ΙΚΑ στο Ηράκλειο μέσα σε ένα χρόνο έχει γράψει 7.000 μέρες αναρρωτικής άδειας στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί στο κέντρο του Ηρακλείου. Ο… Γιατρός κατά τα άλλα ,είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ορθοπεδικών Χειρουργών Ισχίου. Έχει ασκήσει εκπαιδευτικό έργο στη νοσηλευτική σχολή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και στα κρατικά ΙΕΚ. και συμμετέχει ενεργά στα ….πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Δηλαδή χέσε θέατρο και ..κατούρα παράσταση.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι τεράστια καθώς από τη μία δίνονται χρήματα σε δήθεν ασθενείς κι από την άλλη στα ασφαλιστικά ταμεία δημιουργείται μία μεγάλη τρύπα, καθώς οι μέρες της αναρρωτικής άδειας εκλαμβάνονται ως μέρες εργάσιμες και πληρώνονται ως τέτοιες.
Συγκεκριμένος ξενοδοχοϋπάλληλος, "βγήκε" σε αναρρωτική από την ημέρα λήξης της σύμβασής του με το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν ως την ημέρα που ξεκίνησε ξανά τη δουλειά! Αιτία; Μα φυσικά το ότι η αποζημίωση του ΙΚΑ αντιστοιχεί σε ποσό πολύ μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΙΚΑ Ηρακλείου και τον ΕΟΠΥΥ ερευνώνται δήθεν τα πάντα, ενώ το κόλπο είναι παλιό και ήταν γνωστό της πάση, και ανεσύρθει τώρα, λόγω των αυξήσεων που ζητούν οι γιατροί στις αμοιβές για τις επισκέψεις. Σου λένε οι πονηροί, τι θέλετε αυξήσεις αφού τα παίρνεται από την πίσω πόρτα, ιδού και η απόδειξη.
 
ixnos1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου