Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Επέστρεψα και βρήκα «άδειες» μοτοσυκλέτες και γεμάτα γραφεία στην ΕΛ.ΑΣ.

Ομιλία με αιχμές από τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την τελετή ανάληψης των νέων του καθηκόντων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πριν από 18 μήνες, όταν έφυγε από το υπουργείο, άφησε στην ομάδα Δίας προσωπικό από 2.000 άνδρες και γυναίκες και περισσότερες από 1.000 μοτοσυκλέτες.

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον διοικητή της Ομάδας, έμαθε, σύμφωνα με tovima.gr, ότι αυτή τη στιγμή ενεργοί είναι 1.300, ενώ 700 είναι σε γραφεία και αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος προς τον διοικητή της μονάδας που ήταν στην αίθουσα, σε ποιών τα γραφεία βρίσκονται οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί.

Αναρωτήθηκε επίσης πού βρίσκονται 2.500 νέοι αστυνομικοί και τόνισε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε εάν θα τρυπώσουν κάπου και οι 1.200 νέοι ειδικοί φρουροί.

Ο κ.Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε ότι από αύριο δίνεται έμφαση στην αστυνόμευση και βγαίνουν στους δρόμους, εκτός από τους 800 αστυνομικούς της ομάδας Δίας, και άλλοι 1.000 αστυνομικοί.

Στις βασικές του προτεραιότητες είναι, όπως είπε,  όλοι μαζί κοντά στους πολίτες μέρα και νύχτα, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της ανομίας, για την οποία είπε ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες που την προκαλεί είναι και η κρίση και ζήτησε να οργανώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τις δυνάμεις τους για την εξάρθρωση συμμοριών, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατατρομάζουν και καταληστεύουν τους πολίτες.




newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου