Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Επιστολή του Σωματείου "Σπάρτακος" στον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό με θέμα τη μισθοδοσία εργαζομένων στο ΤΑΥΤΕΚΩ


Κύριε Πρόεδρε
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις» που κατατέθηκε για ψήφιση στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ, το άρθρο 47, παράγραφος 5,


ορίζει ότι «η δαπάνη της εν γένει μισθοδοσίας, καθώς και οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη βαρύνουν τους φορείς από τους οποίους οι εν λόγω υπάλληλοι προέρχονται, για όσο χρόνο παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αυτόν».

Η συγκεκριμένη διάταξη κατά την άποψή μας χρειάζεται σαφή και ξεκάθαρη διευκρίνιση. Εάν δηλαδή η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων βαρύνει και πρέπει να βαρύνει το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ και το ΤΑΥΤΕΚΩ ως φορείς στους οποίους αποσπάστηκαν από τον ΟΑΠ-ΔΕΗ οι εργαζόμενοι του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ, έτσι όπως ορίζουν το άρθρο 6 του νόμου 3655/2008 και η παράγραφος 7 του άρθρου 26 του νόμου 2919/2001, ή την επιχείρηση ΔΕΗ ΑΕ.
Κύριε πρόεδρε


Με δεδομένη την απόσχιση των κλάδων Μεταφοράς και Διανομής, το ενδεχόμενο να επιβαρύνει η μισθοδοσία 650 περίπου αποσπασμένων συναδέλφων την ΔΕΗ ΑΕ, θα σημαίνει αυτόματα την κατάρρευση και διάλυση της ήδη ζημιογόνας επιχείρησης.



Για τους λόγους αυτούς κύριε Πρόεδρε, το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ σας καλεί να αναλάβετε άμεσα την πρωτοβουλία και να προβείτε σε ενέργειες, έτσι ώστε να υπάρξει σχετική αποτύπωση στη διάταξη του Νόμου από τους συναρμόδιους υπουργούς. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου