Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Νέοι βανδαλισμοί στο διοικητήριο Πτολεμαΐδας


Στόχο απίστευτης καταστροφικής μανίας βανδάλων εξακολουθεί να αποτελεί το νεοανεγερθέν κτήριο (διοικητήριο) της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα, στο οποίο άγνωστα άτομα έχουν προξενήσει νέες μεγάλες καταστροφές, ενώ στο χώρο αυτό καταφεύγουν και αρκετοί χρήστες ναρκωτικών ουσιών.


Την ίδια ώρα όμως το κτήριο αυτό που βρίσκεται στην άκρη της πόλης, καθώς ανεγέρθηκε πριν λίγα χρόνια σε περιοχή του Αγροκηπίου- δίπλα στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών αλλά δεν λειτούργησε ακόμη, καθώς βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο σχέδιο επέκτασης πόλης, αποτελεί και ορμητήριο για εξτρίμ- επικίνδυνα σπορ, καθώς νεαρά άτομα πηδούν από τη στέγη του αφύλαχτου κτηρίου ή από τα ψηλότερα παράθυρά του.

Βλέποντας το απίστευτο αυτό θέαμα κάποιοι από τους κατοίκους της πόλης που επιλέγουν το πάρκο αυτό για τον περίπατό τους ειδοποίησαν έντρομοι το απόγευμα της Πέμπτης την αστυνομία. Στον τόπο έφθασαν αμέσως άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικό της αστυνομίας οι οποίοι προσήγαγαν τρεις ανήλικους νεαρούς για διασταύρωση στοιχείων.
Ακόμα όμως και οι ίδιοι οι αστυνομικοί τρόμαξαν με το θέαμα των καταστροφών που αντίκρισαν στο κτήριο, καθώς όλες οι εξωτερικές πόρτες του κτηρίου είναι σπασμένες και ορθάνοιχτες, ο χώρος είναι γεμάτος σπασμένα τζάμια, ενώ σοβαρές ζημίες έχουν προκληθεί και στο εσωτερικό του κτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του κτηρίου αυτού συνολικού εμβαδού 2.500τ.μ. ξεκίνησε από την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης το 2002 κι ενώ βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης δεν έχει παραδοθεί τόσα χρόνια, καθώς τη μια είχε κολλήσει η χρηματοδότηση του έργου και την άλλη είχαν προκληθεί στο μεταξύ τόσες πολλές ζημίες που δυσχέραιναν την παράδοσή του. Αυτό όμως που προξενεί μεγάλο προβληματισμό είναι ότι ενώ οι εργασίες που υπολείπονται αφορούν κυρίως στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου, ρημάζει ένα κτήριο για το οποίο έχουν δαπανηθεί περίπου 1,5 εκ. ευρώ, καθώς ο προϋπολογισμός του ανέρχονταν σε 1.446.000 ευρώ.

Την οργή του για τις νέες καταστροφές στο νεοανεγερθέν κτήριο εξέφρασε μιλώντας στον «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης που ενημερώθηκε σχετικά. «Είναι φοβερό αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, να καταστρέφουμε καινούρια δημόσια κτήρια επειδή τυχαίνει να μην λειτουργούν ακόμη», είπε και κάλεσε τις αστυνομικές αρχές αλλά και τη δημοτική αστυνομία Πτολεμαΐδας να πυκνώσουν τις περιπολίες στη συγκεκριμένη περιοχή. Καθώς, όπως ανέφερε, έχουν διατεθεί 20.000 ευρώ πέρσι από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη φύλαξή του κτηρίου αυτού. Σημείωσε ωστόσο ότι τα πράγματα ζόρισαν οικονομικά με το μνημόνιο και δεν υπάρχουν χρήματα για να συνεχισθεί η ανάθεση της φύλαξης του συγκεκριμένου κτηρίου σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, γιʼ αυτό και προγραμματίζεται να προσληφθούν φύλακες μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων. «Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής απασχόλησης την πρόσληψη φυλάκων για τη φύλαξη του κτηρίου», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΠΗΓΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου