Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σκόπια: Οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε φιάσκο…


Ιανουάριος 18, 2012- Канал 5 Телевизија


Παρά την επιμονή στις διαπραγματεύσεις,  από την πλευρά του Μάθιου Νίμιτς,  η Ελλάδα παρέμεινε σταθερή στη στάση της- δεν διαπραγματεύεται εφ’ όσον η Ελλάδα δεν αποκτήσει μια νέα κυβέρνηση με πλήρη λαϊκή αποδοχή.

Με αυτό το επιχείρημα, σήμερα (χθες), ο  διαπραγματευτής Αδαμάντιος Βασιλάκης απέρριψε την πρόταση του διαμεσολαβητή,  οι δύο πλευρές μέσα στους προσεχείς μήνες να συναντηθούν και να βρουν μια λύση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αδαμάντιος Βασιλάκης, σεβάστηκε πλήρως τις οδηγίες της Αθήνας και έδωσε πολλά περιθώρια για αισιοδοξία ότι μέχρι το Μάιο, στη σύνοδο  του ΝΑΤΟ στο Σικάγο,  μπορεί να βρεθεί λύση.

Η στάση αυτή επιβεβαιώθηκε απόψε επίσημα από το γραφείο Τύπου του Μάθιου Νίμιτς,  στην ενημέρωση που προέβη για τις συναντήσεις.

Μπορεί, όμως,  κανείς,  να διαπιστώσει μέσα από τη δήλωση του Νίμιτς,  το θυμό  του προς την Ελλάδα. Διαφαίνεται από τις λέξεις που χρησιμοποιεί,  ότι, σαφώς, ο Νίμιτς είναι δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά των Αθηνών, η κυβέρνηση των οποίων  θα αποφύγει τις διαπραγματεύσεις μέχρι την κατάρρευση των σκοπιανών πιθανοτήτων να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τον ερχόμενο Μάιο.

Ο Νίμιτς δήλωσε ότι συναντήθηκε πολλές φορές με κάθε διαπραγματευτή κατόπιν αίτησής του και το κάθε μέρος εξεδήλωσε  τις θέσεις του. Ανεπίσημες δηλώσεις από την Ελλάδα  ομιλούν ότι στις ελληνικές διαπραγματεύσεις  που άρχισαν σήμερα, δεν ίσχυαν κανένα από τα συμπεράσματα των προηγουμένων συνεδριάσεων.

Ο Νίμιτς, πριν τη συνάντηση,  είχε λάβει υποσχέσεις ότι η κάθε κυβέρνηση θα ήταν ειλικρινής στην προσπάθειά του να βρεθεί μια λύση.

Ο διαμεσολαβητής, δήλωσε, ότι  θα βρίσκεται σε επαφή με τους δύο διαπραγματευτές, και σημειώνει ότι σύντομα θα επισκεφθεί την περιοχή. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες,  ενδέχεται να μην ταξιδεύσει προς την περιοχή μας, αν δεν είναι ασφαλής για ειλικρινείς  διαπραγματεύσεις.

Όπως έγινε, εξάλλου,  γνωστό ο Έλληνας διαπραγματευτής Αδαμάντιος Βασιλάκης,  παραπονέθηκε  προς τον Μάθιου Νίμιτς, τόσο για τις δηλώσεις του Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και για το καρναβάλι της πόλης Βέβτσανης που ήταν η ταπείνωση της Ελλάδας. Ωστόσο, αυτά τα πράγματα δεν ήταν  μέρος των συζητήσεων στο πλαίσιο των Ηνωμένων  Εθνών, σημειώνει ο σχολιαστής του ‘Κανάλ 5’, Γκόραν Μομιρόσκι από την Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου