Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΘΗ; ΛΑΘΗ; ΛΑΘΗ;...

Δε θα μιλήσω για τα λάθη που μας έφεραν στο σημερινό χάλι μας. Υπάρχουν πολύ πιο ενημερωμένοι για αυτά από μένα. Θα μιλήσω για τα λάθη σε κάποιο άλλο τομέα. Και εξηγούμαι:

Στο τμήμα μου αυτές τις μέρες είχα ένα νοσηλευτή που υπηρετεί τη θητεία του. 
Έχει σπουδάσει γιατρός, χρωστάει πέντε μαθήματα και πήρε την ειδικότητα του νοσοκόμου.
Είναι πολύ πρόθυμος, ευγενικός, δείχνει ενδιαφέρον να μάθει και μου έκανε εντύπωση το ήθος του.

Το παιδί το λένε Ερκάν, και είναι από την Κομοτηνή. Είναι έλληνας υπήκοος και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα.

Και αναρωτιέμαι τι λάθη έχουν κάνει οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο θέμα των μουσουλμάνων της Θράκης.

Ο Ερκάν, είναι τώρα 25 χρονών. Δε θυμάται  πολλά από τις κυβερνήσεις πριν το 2000. Όμως απ’ ότι ακούει από τους μεγαλύτερους στο χωριό του, η μόνη κυβέρνηση που τους αντιμετώπισε όχι σαν εχθρούς αλλά σαν έλληνες πολίτες που είναι, ήταν ο Παπαδόπουλος. Ναι, ναι, ο δικτάτορας.

Όλες οι άλλες κυβερνήσεις, τους έκαναν να νιώσουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα.
Δεν τους έδιναν δάνεια οι τράπεζες.
Δεν έπαιρναν επιδοτήσεις από το κράτος για τις καλλιέργειες τους. Δεν τους έδιναν άδεια να πάρουν τρακτέρ.
Δεν τους έβαλαν  κεραίες για τηλεόραση ελληνικών καναλιών.
Στέλνανε τα παιδιά τους σχολείο και τους υποχρέωναν να διδάσκονται θρησκευτικά. Και όλοι γνωρίζουμε ότι τα θρησκευτικά στα σχολεία είναι κατηχητικό. Όχι ενημερωτικό μάθημα.
Δεν έστειλαν δασκάλους που να κατανοούν τη διαφορετικότητα του θρησκεύματος με αποτέλεσμα να αρνούνται οι γονείς να στείλουν τα παιδιά σχολείο και να τα πηγαίνουν στα θρησκευτικά σχολεία που έφτιαξαν  με τούρκικα χρήματα και τούρκους δασκάλους.
Πληρώνουν φόρους, στρατεύονται, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν από τους έλληνες κυβερνώντες.

Αν τους επιδοτούσαν όπως τους χριστιανούς της περιοχής, θα είχαν και αυτοί βίλες και τζιπ. Όμως ενημερώνονταν μόνο οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι παρότι ήταν στα ίδια καφενεία, δε μάθαιναν τι να κάνουν. Ήθελαν και αυτοί να συμμετέχουν σε πολλά κοινά, όμως το ίδιο το σύστημα τους  απέκλειε.
Μήπως δε σκοτώθηκαν μουσουλμάνοι στον ελληνοϊταλικό πόλεμο; Δεν έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα; Ναι. Όμως ποιος τους το αναγνωρίζει; Επειδή στην κατοχή, η Θράκη ήταν υπό βουλγαρική κατοχή, δε σημαίνει ότι δεν υπέφεραν και αυτοί.

Αν η κάθε κυβέρνηση αντιμετώπιζε τους μουσουλμάνους της Θράκης σαν τους εβραίους της Θεσσαλονίκης, δε θα ανησυχούσαμε με την επιρροή που έχουν οι τούρκοι στη θρησκευτική αυτή μειονότητα της χώρας μας. Όμως γνωρίζουν ότι αυτοί τους έκαναν να στραφούν στη γείτονα χώρα. 

Όταν χαρίστηκαν δορυφορικά πιάτα από τους τούρκους που πιάνουν τριάντα κανάλια τούρκικα, όταν βάζουν λεωφορεία να τους πηγαίνουν στην Τουρκία να ψωνίσουν, όταν δίνουν υποτροφίες στα παιδιά τους να σπουδάσουν, πως αυτοί να μη νιώθουν πιο δική τους τη χώρα που τους βοηθά από τη χώρα που τους παραγκωνίζει;
 
 
 http://wwwskepseis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου