Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ψαλίδι 35% έως 40% σε μισθούς ΔΕΚΟ - Δημοτικών Επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών...
ότι οι περικοπές στους μισθούς των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου, Δημοτικές Επιχειρήσεις και στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων θα κυμανθούν μεταξύ 35% και 40%. Θα ισχύσουν μάλιστα αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου...
..
Οι μισθοί και τα επιδόματα θα προσαρμοστούν προς τα κάτω με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, θα προσαρμοστούν προς τα κάτω, στα πρότυπα των αμοιβών που επιβλήθηκαν στο Δημόσιο με την ψήφιση του Νέου Μισθολογίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» οι αποδοχές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ δεν θα μπορεί να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο αποδοχών που λαμβάνει ένας υπάλληλος αντίστοιχης εκπαιδευτικής κατηγορίας στο Δημόσιο με βάση το νέο μισθολόγιο. Για παράδειγμα, για υπάλληλους ΥΕ το ανώτατο όριο αποδοχών σύμφωνα με το Νέο Μισθολόγιο είναι 1.331 ευρώ, στα οποία πρέπει να υπολογιστούν και όλα τα επιδόματα που προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Τον πρώτο χρόνο οι μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 25% των αποδοχών, ενώ, αν υπάρχει περαιτέρω μείωση, αυτή θα κατανεμηθεί ισόποσα μηνιαίως τα επόμενα δύο χρόνια.
Το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των αποδοχών μαζί με όλα τα επιδόματα εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 1.900 ευρώ.

Για την εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου στις ΔΕΚΟ υπεύθυνα είναι τα Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία θα πρέπει να υποβάλλουν αναλυτικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών το πρώτο 20ήμερο κάθε τριμήνου. Εάν δεν αποστέλλουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, τότε θα διακόπτεται η επιχορήγηση από το κράτος και θα επιβάλλονται ποινές στα μέλη των ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου