Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Σκόπια: Αναβάλλεται επ’ αόριστον η απογραφή του πληθυσμού…

Σκόπια.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, η ηγεσία της σκοπιανής κυβέρνησης δεν σκέφτεται να προβεί σε άμεση απογραφή των νοικοκυριών, του πληθυσμού και των κατοικιών, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις  εθνικές ομάδες που βιώνουν  στη χώρα.


Η πρόταση για την αναβολή της απογραφής του πληθυσμού αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. Για την πραγματοποίηση της απογραφικής διαδικασίας αναζητείται η εύρεση ενός νέου μοντέλου, ίσως, όπως το σλοβενικό.

Η απογραφή – σύμφωνα με αυτό- γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω μιας βάσης δεδομένων και τα στοιχεία καταχωρούνται σε διευθύνσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αλλά, ωστόσο, είναι ακόμη στο στάδιο της αναζήτησης.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε η επόμενη απογραφή να γίνει με ακρίβεια, ώστε να απεικονίσει τη πραγματική εικόνα του πληθυσμού της χώρας. Απαιτεί, μάλιστα, να γίνει σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και να είναι αποδεκτή από όλο το πολιτικό φάσμα της FYROM.

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δεν θέλησαν να σχολιάσουν οτιδήποτε  για την πιθανή ημερομηνία απογραφής του πληθυσμού. Πρώτα, τόνισαν, προέχει η κατάργηση της ισχύουσας νομοθεσίας για την απογραφή και στη συνέχεια το άνοιγμα μια πολιτικής και συζήτησης για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου