Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ρωσία σώζει την Κύπρο, χωρίς... μνημόνιο!

Φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τα γνωρίζει αυτά, αφού έχει ορκιστεί να μην έχει καμία σχέση με Ρώσους... Έτσι δεν είναι κύριε πρωθυπουργέ;
Η Κύπρος κάνει αυτό που δεν έκανε η Ελλάδα, ή καλύτερα αρνήθηκε να κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Για να καλύψει το πρόβλημα ρευστότητας που έχει, ούτε Μνημόνια ούτε τίποτα: Απλά παίρνει δάνειο 2,5 δισ. ευρώ από την Ρωσία! Αυτό επιβεβαίωσε πριν λίγο ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.
«Ναι, η κυπριακή κυβέρνηση εδώ και λίγες βδομάδες άνοιξε κανάλι επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση για σύναψη μεγάλου και με ευνοϊκούς όρους δανείου», είπε και διευκρίνισε ότι δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα το ύψος του δανείου.


«Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο να συνάψουμε ένα δάνειο περίπου στα 2,5 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα προέλθει μόνο από τα κρατικά ρωσικά ταμεία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «έχουμε εντοπίσει και διαπραγματευόμαστε και με άλλες φιλικές προς την Κύπρο χώρες».

Ο κ. Καζαμίας δεν ήταν σε θέση να πει πότε θα συνομολογηθεί η συμφωνία με τη ρωσική κυβέρνηση, ωστόσο είπε ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα κάποιες ασήμαντες ως προς την αίσια κατάληξη της συμφωνίας λεπτομέρειες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ανεξάρτητα από τη σύναψη του οποιουδήποτε δανείου, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο θα συνεχίσουν τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν για τιθάσευση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο υπουργός επέμεινε πάντως το πρωί, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ότι οι όροι δανεισμού είναι ευνοϊκοί και δεν δημιουργούν εξάρτηση στη Ρωσία.

Σύγκρινε μάλιστα τη χορήγηση δανείου με τις ρωσικές καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ που υπάρχουν σε κυπριακές τράπεζες και υποστήριξε ότι το εν λόγω δάνειο δεν δημιουργεί περισσότερη εξάρτηση απ' ότι αυτές.
Kαι άμα θέλει η Τουρκία ας απειλήσει την Κύπρο...
Ο Παπανδρέου ακούει ή έχει πολύ θόρυβο στην Θεσσαλονίκη;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου