Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΕΣΒΗΣΕ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΡΜΙΑ ....... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΛΕΕΙΝΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΧΩΡΑ ...!!!‏

Βόλος: ''Έσβησε'' και τρίτος άστεγος από υποθερμία και υποσιτισμό!

Συγκλονίζει το δράμα του 55χρονου Βαλέριου, που έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων, καταβεβλημένος από ασιτία και εξασθενημένος από υποθερμία στον χώρο αναμονής των επειγόντων του νοσοκομείου της πόλης.
Εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έβλεπαν τον 55χρονο τα δύο τελευταία χρόνια, να μπαίνει στο νοσοκομείο και να ψάχνει μια γωνιά για να ζεσταθεί........
Αμίλητος και αγέλαστος ζούσε κλεισμένος στον εαυτό του και τα προβλήματά του.

Τα ξημερώματα των Χριστουγέννων δεν άντεξε. Πήγε μόνος στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν πρόλαβαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο Βαλέριος ήταν το τρίτο θύμα τους τελευταίους μήνες, που έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από ασιτία και υποθερμία. Σε ένα κράτος που οι άστεγοι πληθαίνουν και το κράτος αδυνατεί να τους βοηθήσει.

Σε 20.000 υπολογίζονται σήμερα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή σε άδειες αποθήκες. Πολλοί περισσότεροι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την τραγική αυτή κατάσταση. Νοικοκύρηδες, μόλις χτες, φτάνουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας, των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων.

Ο φακός του Νewsit κατέγραψε την σκληρή πραγματικότητα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα. Το φάσμα της φτώχειας εξαπλώνεται και το πρόβλημα των αστέγων είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Συχνά αποκρύπτουν την κατάστασή τους από την οικογένειά τους, επειδή ντρέπονται, ή για να μη γίνονται βάρος.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου