Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ιράν σε ΗΠΑ: «Απαντούμε στην απειλή με απειλή»

Άμεση ήταν η Ιρανική απάντηση στις Αμερικανικές προειδοποιήσεις για το «κλείσιμο» των στενών του Ορμούζ. Ο υπ' αριθμόν δύο των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Χασάν Σαλαμί, απέρριψε την προειδοποίηση των ΗΠΑ και τόνισε: «απαντούμε στην απειλή με απειλή και δε θα διστάσουμε να εφαρμόσουμε την αμυντική στρατηγική μας για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας».
«Το Ιράν δεν ζητεί από καμία χώρα την άδεια για να εφαρμόσει την αμυντική του πολιτική. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να ενεργήσουμε πιο αποφασιστικά από ποτέ», επισήμανε! Από τα στενά του Ορμούζ διέρχεται το 40% του συνόλου του πετρελαίου που διακινείται από τη θάλασσα.
IRNA: Αμερικανικό αεροπλανοφόρο πλέει στην "κόκκινη" Ιρανική ζώνη
Σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, Αμερικανικό αεροπλανοφόρο πλέει σήμερα στα όρια των Ιρανικών χωρικών υδάτων που γίνονται γεωτρήσεις. Το πρακτορείο IRNA επικαλείται μαρτυρίες Ιρανών αξιωματούχων που βρίσκονται στο σημείο ενώ το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα μιας και Ιρανική στρατιωτική άσκηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη κοντά στην περιοχή. Ένα Ιρανικό πολεμικό αεροσκάφος και ένα πολεμικό πλοίο βιντεοσκόπησαν και φωτογράφησαν το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο το οποίο βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση.Σύμφωνα πάντα με το Ιρανικό πρακτορείο (IRNA) Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι πρόκειται για μία ναυτική πορεία …ρουτίνας στα πλαίσια Αμερικανικών ερευνών πλέοντας πάντα στα διεθνή ύδατα.

Πριν μερικές ώρες οι ΗΠΑ έστειλαν αυστηρή προειδοποίηση στο Ιράν να μην κινηθεί προς τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ, μετά τις απειλές της Τεχεράνης ότι θα μπλοκάρει τις μεταφορές πετρελαίου που γίνονται μέσω του συγκεκριμένου υδάτινου δρόμου, αν η Δύση επιβάλλει κυρώσεις που θα στοχεύουν τις εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, Τζώρτζ Λίτλ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ανεχθούν τυχόν ανάμειξη με την ομαλή διέλευση των πλοίων στα Στενά του Ορμούζ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου