Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αν δεν αποφασίσουμε να τους κρεμάσουμε όλοι έτσι θα καταλήξουμε

Δεν έχουν χρήματα ούτε για κολατσιό

Τράπεζα Τροφίμων δημιουργούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων 9ου, 10ου, 11ου δημοτικού σχολείου- νηπιαγωγείου Χανίων και του 7ου γυμνασίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Δάσκαλοι και καθηγητές διαπιστώνοντας πως αρκετοί από τους μαθητές των σχολείων δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι από το κυλικείο αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να παρέμβουν.


Όπως είπε στο «Flashnews.gr» διευθύντρια σχολείου της περιοχής κ. Μαρία Κληματσάκη, περιστατικά με παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν να τους δώσουν το καθημερινό χαρτζιλίκι ήδη διαφαίνονται και με την πάροδο του χρόνου θα ενταθούν. «Έχουμε παιδιά που δεν έχουν χρήματα για φαγητό όπως είχαν τις προηγούμενες χρονιές. Προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε αυτό ξεκινήσαμε να δίνουμε κολατσιό δωρεάν σε κάποια παιδιά από το κυλικεία των σχολείων».


Η τράπεζα θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα που θα διατεθεί από το ΤΕΙ Κρήτης. Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται από τα σχολεία της Χαλέπας και θα διακινούνται με τη βοήθεια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, εθελοντών, γονέων και κατοίκων της περιοχής.


Αξίζει να σημειωθεί πως για την ώρα και μέχρι να δημιουργηθεί η τράπεζα τροφίμων, κάτι που θα γίνει άμεσα, υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή που έχει αναλάβει, τις όποιες ενέργειες.


Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες σε τρόφιμα σε πρώτη φάση θα συγκεντρώνονται από τα ίδια τα παιδιά, που ξεπερνούν τα 1000 σε αριθμό, όπου ανά τάξη θα φέρνουν ένα προϊόν το μήνα, προκειμένου να μαζευτεί μια ποσότητα τροφίμων για να διανεμηθεί στις οικογένειες που θα διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα.


Επίσης τα τρόφιμα που θα περισσεύουν θα πηγαίνουν στους διάφορους τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τη διανομή φαγητού στους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη. 



 http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου