Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Οργή για την αστυνομία που δεν προχωρά... (Από το site της Αγγελικής Νικολούλη)


Τα ερωτήματα και η αγανάκτηση του κόσμου πληθαίνουν για τη στυγερή δολοφονία του Κωστή Πολύζου 23 χρόνων. Η οργή όλων φουντώνει και ξεσπούν με μηνύματα στο site μας και στο facebook.


Αιτία η στασιμότητα των ερευνών από πλευράς αστυνομίας. Η ασφάλεια της Κοζάνης αλλά και το τμήμα ανθρωποκτονιών της Αθήνας, εμφανίζονται να δίνουν προτεραιότητα σε άλλες υποθέσεις. Αποτέλεσμα να κινούνται με αργούς ρυθμούς στη διαλεύκανση του εύκολου, όπως όλα δείχνουν, εγκλήματος που πάγωσε την κοινή γνώμη.

Πριν λίγο καιρό την κραυγή αγωνίας των κατοίκων στη Σιάτιστα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, μετέφερε στο <Τούνελ> ο Θοδωρής Πεσνικάς απο το Ράδιο Σιάτιστα 95,7 Fm. < Ποιοί και γιατί σκότωσαν τον Κωστή; Τι κάνει η αστυνομία; Δεν πιστεύουμε να τα κουκουλώσουν...>.

Εννέα μήνες μετά τη δολοφονία του και είναι σαν ο Κωστής να ζητά δικαιοσύνη. Οι δολοφόνοι του δεν έχουν ακόμη συλληφθεί. Η οργή ξεχειλίζει όχι μόνο στη γενέτειρα του αδικοχαμένου Κωστή Πολύζου, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Το facebook έχει πάρει φωτιά από τα μηνύματα του κόσμου που αναρωτιέται «αν υπάρχει δικαιοσύνη». Απʼ το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου που τα σκυλιά του κυνηγού ξέθαψαν το δολοφονημένο αγόρι, οι Αρχές δεν έδωσαν την απάντηση στο καυτό ερώτημα : Ποιός ή ποιοί και γιατί στέρησαν τόσο βίαια τη ζωή απ΄ τον φιλήσυχο και καλοκάγαθο νέο των 23 χρόνων; Ο κόσμος στην Κοζάνη και στα Γρεβενά λέει πως ο Κωστής «έδειξε» τον τάφο του. Στην αγροτική θέση Πασά Γεφύρι κοντά στο χωριό Ταξιάρχες, δεν πατάει εύκολα άνθρωπος. Τα δίποδα αγρίμια που τον έθαψαν εκεί, δεν ήθελαν να βρεθεί ποτέ…Το δολοφονικό τους σχέδιο αποκαλύφθηκε απʼ τα τετράποδα αγρίμια του βουνού που τον ξέθαψαν. Το χωράφι που για επτά μήνες έγινε ο τάφος του, ανήκει στην οικογένεια του πατριού του. Η αστυνομία ψάχνει, ξαναψάχνει «και οι έρευνες συνεχίζονται σε βάθος…». Το «Τούνελ» περιμένει τις Αρχές να ολοκληρώσουν το έργο τους, για να αποκαλύψει τα στοιχεία που συγκέντρωσε κατά την πολύμηνη έρευνα της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου