Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Χαράτσι» με διόδια και στην Εγνατία

Αύξηση κατά 20% προβλέπεται για τις τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό από τα μέσα Απριλίου, όπως προκύπτει από την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών.
Η απόφαση δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, μέσω της «Διαύγειας», έπειτα από αρκετούς μήνες αναμονής.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του νυν αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και πρώην υπουργού Υποδομών, κ. Ιωάννη Ραγκούση για τη λειτουργία, τη συντήρηση, τη βελτίωση και την επέκταση της Εγνατίας Οδού επιβάλλονται διόδια στα τμήματα:

- Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Αράχθου
- Α/Κ Αράχθου - Α/Κ Καστοριάς (Δυτ. Σιάτιστας)
- Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Στρυμόνα
- Α/Κ Στρυμόνα -Α/Κ Χρυσούπολης
- Α/Κ Χρυσούπολης - Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής

Η απόφαση ορίζει ως χρόνο έναρξης της είσπραξης των διοδίων, «ανάλογα με την ετοιμότητα της εταιρίας», την 15 Οκτωβρίου 2011 και μεταγενέστερα για τους σταθμούς διοδίων των τμημάτων:

- Α/Κ Αράχθου - Α/Κ Καστοριάς (Δυτ. Σιάτιστας)
- Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Στρυμόνα και
- Α/Κ Χρυσούπολης - Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου «και μεταγενέστερα» για τους σταθμούς:

- Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Αράχθου
- Α/Κ Στρυμόνα-Α/Κ Χρυσούπολης.

Δείτε το σχετικό πίνακα:



Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον νόμο, όσοι δεν πληρώνουν διόδια καλούνται να καταβάλουν το 20πλάσιο εντός 20 ημερών. Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα βεβαιώνεται πρόστιμο της Εγνατίας Οδού στο 50πλάσιο της αξίας των διοδίων.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που ο χρήστης κατά τη διέλευσή του από το σταθμό διοδίων, δηλώσει αδυναμία καταβολής των σχετικών διοδίων, ο εισπράκτορας του σταθμού συμπληρώνει τα προσωπικά στοιχεία του οφειλέτη σε ειδικό έγγραφο με τίτλο "έντυπο αδυναμίας καταβολής", το οποίο υπογράφεται και από τα δύο μέρη και ο καθένας κρατάει από ένα αντίγραφο». Στο παραπάνω έντυπο αναγράφεται ότι ο οφειλέτης θα καταβάλει εντός 20 ημερών την αξία των διοδίων, αλλιώς θα λάβει πρόστιμο από την εφορία.

Η Εγνατία Οδός θα μπορεί να εγκαταστήσει ηλεκτρονικές συσκευές για τη βεβαίωση της μη καταβολής διοδίων και θα προτείνει «ολοκληρωμένο σύστημα εκπτωτικής πολιτικής» για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου