Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Κακλαμάνης> Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για Λαυρεντιάδη-Proton

Πολλά σκοτεινά σημεία είδε ο πρώην πρόεδρος της ΒουλήςΤην παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα έργα και τις ημέρες του Λ. Λαυρεντιάδη στο τιμόνι της Proton Bank, αλλά για την κωλυσιεργία που επέδειξαν -σύμφωνα τον ίδιο- οι αρμόδιοι φορείς για την υπόθεση ζήτησε χθες ο Απ. Κακλαμάνης.
Πολλά σκοτεινά σημεία είδε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, πρότεινε να απευθυνθεί η Επιτροπή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «ο οποίος θα ελέγξει και θα κινήσει διαδικασίες και πειθαρχικών και ποινικών διώξεων εναντίον όλων εκείνων των αρμόδιων λειτουργών της Δικαιοσύνης και του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος που αδιαφόρησαν μέχρις ότου τακτοποιηθεί ο κ. Λαυρεντιάδης».
Περίμεναν...
Παρατήρησε εξάλλου ότι επί δύο τουλάχιστον εβδομάδες όλες οι αρμόδιες εισαγγελικές δικαστικές, εποπτείας του νομισματοπιστωτικού μας συστήματος, αρχές περίμεναν πότε θα συμφωνήσει ο κ. Λαυρεντιάδης για την επιστροφή των 51 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Κακλαμάνης επέκρινε την Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία καθυστέρησε, όπως τόνισε, να στείλει τα πορίσματα των ερευνών της, ώστε να επιληφθεί η αρχή για το «ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος» πολύ πιο γρήγορα.
Διατύπωσε μάλιστα την άποψη ότι τα συνολικά ποσά είναι πολύ περισσότερα από τα 51 εκατομμύρια ευρώ, «τα οποία εμένα μου θυμίζουν την υπόθεση των τραπεζών Ανδρεάδη, τα οποία διοχετεύονταν μέσω της τράπεζας αυτής σε επιχειρήσεις ενδιαφέροντος του κύριου μετόχου της και προέδρου, του κ. Λαυρεντιάδη».
Απαράδεκτο
Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο ένας επιχειρηματίας που βαρύνεται για κακουργηματικές πράξεις να απαλλάσσεται κάνοντας χρήση μιας διάταξης «που νομοθετήθηκε για μικροπαραβάτες που δεν ασκούν κατ' επάγγελμα αυτή τη δραστηριότητα».
Υπενθύμισε εξάλλου ότι σε παλαιότερη ακρόαση του προέδρου και του αναπληρωτή της αρχής για το ξέπλυμα του «βρώμικου χρήματος» έγινε γνωστό ότι μια σειρά τραπεζών έως τον Μάρτιο του 2011 δεν ήταν συνδεδεμένες on line με την αρχή αυτή, αλλά και με την Αρχή Καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ. Αναφέρθηκε, τέλος, στον τέως πρέσβη των ΗΠΑ κ. Σπέκχαρντ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της τράπεζας «μετά την περίεργη αποχώρηση και αναχώρηση από τη χώρα του κ. Λαυρεντιάδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου