Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η ζωή στη Γη δημιουργήθηκε από εξωγήινα δομικά υλικά!

Δώδεκα μετεωρίτες στους οποίους εντοπίστηκαν "τα μόρια της ζωής", ενισχύουν με αποδείξεις πλέον την άποψη ότι η ζωή ήρθε από το Διάστημα! Η χημική ανάλυση που έγινε στους μετεωρίτες, έδειξε ότι περιέχουν νουκλεοτίδια, δηλαδή τα μόρια από τα οποία συναρμολογείται η διπλή έλικα του DNA.

Τα νουκλεοτίδια μαζί με άλλα βιομόρια ανιχνεύτηκαν στους 11 από τους 12 διαστημικούς βράχους που εξετάστηκαν στο εργαστήριο και προέρχονταν από απομακρυσμένες τοποθεσίες της Ανταρκτικής. Τα δείγματα χώματος από τις περιοχές αυτές δεν βρέθηκαν να περιέχουν τα ίδια νουκλεοτίδια.
Κι αν οι μετεωρίτες μολύνθηκαν στη Γη;   Η άποψη της ζωής που ήρθε από... ψηλά, αν και δεν είναι καινούρια, συναντούσε πάντα ένα συγκεκριμένο εμπόδιο: κι αν η χημική σύσταση των εξεταζόμενων μετεωριτών έχει "μολυνθεί" από γήινους οργανισμούς και οδηγεί σε παραπλανητικά συμπεράσματα; Αν δηλαδή αυτό που εντοπίζουν οι επιστήμονες ως "ένδειξη ζωής από το διάστημα", είναι απλώς υλικό που υπάρχει στη Γη και μόλυνε τον μετεωρίτη κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα ή ακόμη και κατά την παραμονή του σε κάποιο εργαστήριο;
  Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο αποκλείεται οριστικά με την νέα μελέτη, αφού στους 12 επίμαχους μετεωρίτες πέρα από νουκλεοτίδια - που πράγματι υπάρχουν και στη Γη-, ανιχνεύτηκαν και μόρια τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ποτέ στον πλανήτη μας!  Αλλά ακόμη και για τα νουκλεοτίδια των μετεωριτών, οι έρευνες απέδειξαν με εργαστηριακά πειράματα ότι μπορεί να προκύψουν από χημικές αντιδράσεις της αμμωνίας με το νερό και το υδροκυάνιο. Αυτό σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Time», τους οδηγεί στο αφαλές συμπέρασμα ότι σχηματίστηκαν στο Διάστημα και από εκεί έφτασαν στη Γη.
Η ζωή δεν ήρθε από το διάστημα, αλλά δημιουργήθηκε στη Γη με εξωγήινα υλικά!
  Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δύο διαστημικοί βράχοι με τις ονομασίες Murchison και Nunataks 94102 (διαβάστε αναλυτικά εδώ το πού βρέθηκε και πώς αναλύθηκε) , οι οποίοι φάρουν νουκλεοτίδια άγνωστα μέχρι σήμερα στους επιστήμονες! Την ίδια στιγμή, περιέχουν αδενίνη και γουανίνη, δηλαδή τα δύο από τα τέσσερα χημικά συστατικά του DNA.
  Αν και όπως διευκρινίζει o δρ Κάλαχαν, αστροβιολόγος της NASA και επικεφαλής της μελέτης, η έρευνα δεν ασχολείται καθόλου τη θεωρία της πανσπερμίας, σύμφωνα με την οποία οι πρώτοι οργανισμοί στη Γη ΗΡΘΑΝ από μετεωρίτες, εντούτοις ενισχύει την άποψη ότι η ζωή στον πλανήτη μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ από "εξωγήινα" συστατικά, που έφτασαν εδώ με "όχημα μεταφοράς" κομήτες και μετεωρίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου