Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ηλιοτρόπιο Γίγαντας για ρεκόρ Γκίνες

Είναι ένα ηλιοτρόπιο ή η μαγική φασολιά; Πετά στα ύψη στα 23 πόδια (7.0104 m) στον πίσω κήπο και ετοιμάζεται... για παγκόσμιο ρεκόρ.

 

Αυτό το τεράστιο ηλιοτρόπιο έχει το παρατσούκλι «Άιφελ Flower», αφού μεγάλωσε τόσο πολύ και έφτασε τα 23 πόδια ύψος.

Το τεράστιο φυτό ξεκίνησε από ένα τόσο δα σποράκι που φύτεψε στον κήπο της η Eve Fielding στο Margate του Kent. Η Εύα, 48 ετών, έσπειρε μια χούφτα σπόρους παίζοντας με την τεσσάρων ετών εγγονή της.

Το πότιζε κάθε μέρα, αλλά δεν του έδωσε καμία ιδιαίτερη προσοχή και περίμενε να φτάσει στα 12 πόδια ύψος, όπως και τα δεκάδες άλλα ηλιοτρόπια που έχει φυτέψει τα τελευταία χρόνια.

"Αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο ηλιοτρόπιο που είχα ποτέ - συνήθως φτάνουν στα 12 πόδια. Οι γείτονες και οι επισκέπτες μου μένουν έκπληκτοι από το μέγεθος - το λένε ηλιοτρόπιο - κτήνος.

Έχω ακούσει ανθρώπους να μιλούν στα φυτά τους, ώστε να αναπτυχθούν περισσότερο και ποτέ δεν το έχω κάνει, αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό, με δεδομένο το μέγεθός του".

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το ψηλότερο ηλιοτρόπιο στον κόσμο ήταν ένα απίστευτο 26 ποδιών και 4in (8.03m), στο Kaarst-Voorst, στη Γερμανία, και μετρήθηκε στις 17 Αυγούστου 2009.

Τώρα, η Eve Fielding μιλάει και χαϊδεύει το δικό της για να σπάσει το ρεκόρ και να αποκτήσει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου