Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο Κουρουμπλής κατέθεσε 3 τροπολογίες για την τσέπη του!

Μπορεί να καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο χαρακτηρίζοντας την πράξη του μορφή αντίστασης στα μέτρα της κυβέρνησης, όμως ως βουλευτής δεν δίστασε να καταθέσει τρεις τροπολογίες που αφορούν τη δική του τσέπη.

 Ο λόγος για τον...
ανεξάρτητο πλέον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος κατέθεσε τροπολογίες που ρυθμίζουν τη σύνταξή του.

 Αναλυτικά, με την τροπολογία αρ. 76 ζητά το επίδομα απολύτου αναπηρίας που φθάνει το 50% του μισθού του λοχαγού.

 Ο νόμος αφορά αυτούς που έχασαν τα δύο τους μάτια ή ακρωτηριάσθηκαν εξαιτίας της υπηρεσίας και ο κ. Κουρουπλής ζητά να επεκταθεί και στους λαμβάνοντες βουλευτική σύνταξη τυφλούς βουλευτές, προκειμένου να αποκατασταθεί «η αδικία εις βάρος της μοναδικής τυφλής Ελληνίδας βουλευτού» Ελευθερίας Μπερνιδάκη (αλλά και του ιδίου).

 Με την τροπολογία αρ. 87 ζητά τα επιδόματα απολύτου αναπηρίας και τα επιδόματα ανικανότητας να μην υπολογίζονται στο ύψος των συντάξεων, ώστε να μην υπόκειται στο πλαφόν. Προτείνει λοιπόν να μην υπολογίζονται αυτά τα επιδόματα στο συνολικό ακαθάριστο εισόδημα του προέδρου του Αρείου Πάγου από το οποίο καθορίζεται η σύνταξη τυφλών, παραπληγικών και τετραπληγικών.

 Με την τροπολογία αρ. 88 ζητά από τους τυφλούς που εξέρχονται της εργασίας με τη συμπλήρωση 15ετίας να μην αφαιρείται ποσοστό 30% – 40% από την κύρια σύνταξη και το επίδομα απολύτου αναπηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου