Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

e coli και μεταλλαγμένα τρόφιμα

Η αιμορραγική γαστρεντερίτιδα οφείλεται σε στέλεχος του βακτηρίου Escherichia coli το οποίο δεν έχει απομονωθεί από ασθενείς ποτέ στο παρελθόν, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ μετά τις προκαταρκτικές γενετικές αναλύσεις.
Σύμφωνα με Κινέζους ειδικούς, το νέο στέλεχος είναι ανθεκτικό σε «αρκετές κατηγορίες» αντιβιοτικών.
Γνωρίζουμε ότι στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα εισάγεται μηχανικά τμήμα ξένου DNA προς το αρχικό  προϊών ώστε να αποκτήσει κάποιες νέες ιδιότητες όπως διάρκεια ζωής μέγεθος κλπ.
Τίποτα δεν αποκλείει κάτι να πήγε στραβά αφενός  και οι νέες ιδιότητες  του λαχανικού να παράγουν  και διάρροια πυρέτο ουραιμία  και θάνατο.
Τίποτα παρά μόνο το κέρδος θα απέκλειε την πιθανότητα να χρησιμοποίησαν στην μετάλλαξη τμήμα του DNA από το παραδοσιακό  φθηνό κολο βακτηρίδιο e coli.
Αλλά και τίποτα δεν αποκλείει το νέο είδος αγγουράκι πχ με DNA e coli να  αναπτύσσεται μια χαρά και να παράγει γύρη που ταξιδεύει σε όλα τα λαχανικά  της περιοχής και τα μολύνει.
Ή  ακόμη το e coli να βρήκε  το τεχνητό νέο  σπίτι  στα  τεχνητά  λαχανικά  καλόβολο με την μπόλικη υγρασία και τροφή όπου αναπαράγεται υποτυπωδώς και περιμένει να βρει τρόπο να επιστρέψει.
Το ίδιο ως οργανισμός e coli βρίσκεται σε εξαναγκασμένη κίνηση, τοποθετήθηκε κάπου βιαίως και αναζητά να πάει πίσω στο πεπτικό  στην θέση του.
papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου