Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !


"οι πυραμίδες είναι έργο εξωγήινων πολιτισμών που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας 10.000 χρόνια πριν την γέννηση του Χριστούκάπου κοντά στον καταποντισμό της Ατλαντίδος ε ? Χμ...."η Σφίγγα παρουσιάζει ίχνη διάβρωσης που οφείλονται στο νερό" Πόση απόσταση να είναι από τη Γκίζα ως τη Σαχάρα (λίμνη Τριτωνίδα)?

Επισήμως οι πυραμίδες της Γκίζας χρονολογούνται περί τα 2500-2800 π.χ. ο Σμάιθ (πριν τους Μποβάλ & Χάνκοκ) συνεδύασε τη διάταξη των τριών πυραμιδών με τη θέση των τριών άστρων του Ωρίωνος όπου αυτή λογίζεται κατά το 10500π.χ.Ο Ηρόδοτος θέλει τις πυραμίδες να προηγούνται του 11000π.χ. Από τη μετάφραση των επιγραφών της μεγάλης πυραμίδος (υπό Μπάχλι) μαθαίνουμε πως η κατασκευή χρονολογείται το 73000π.χ.




Μη μου πείτε ο ενταφιασμός των Φαραώ διότι θα γελάσω ! Αν υπολογίσετε πόσα χρόνια χρειάζεται να ολοκληρωθεί η πυραμίδα του Χέοπα θα αντιληφθείτε ότι θα έπρεπε να την είχε ξεκινήσει ο προ-πάππους του προκειμένου να ενταφιαστεί εκείνος!



Πυραμίδες όμως δεν υπάρχουν μόνον στην Κεμ-Χαμ(=Αίγυπτος).Έκτισαν (ή λάξευσαν) και οι Έλληνες.Οι δικές μας πυραμίδες δεν γεμίζουν το μάτι των επιστημόνων,οι οποίοι επισήμως τις αποκαλούν "πυραμιδοειδή κτίσματα" αν και επισήμως χρονολογούνται περίπου 1000 έτη προ αυτών της Αιγύπτου.Οι Έλληνες βέβαια υποστήριζαν το "μέτρον άριστον", το "ουκ εν τω πολλώ το ευ" και πάει λέγοντας.Δεν καταπιάστηκαν με κατασκευή μεγαθηρίων και ίσως η έλλειψις όγκου να είναι ικανή να απωθήσει τους ερευνητές ανά τον κόσμο.
Παρά τις τέλειες γεωμετρικές αναλογίες της,η πυραμίδα του Ταϋγέτου δεν πείθει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ως έργο τεχνητό αφήνοντας υπόνοιες ότι πρόκειται για έργο της φύσης.

Υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ του πολιτισμού της Αιγύπτου και της Ελλάδος ?

  • Ουδείς κατέγραψε πώς,πότε,γιατί,από ποιόν κτίστηκαν οι πυραμίδες.
  • Καταγράφονται μεγάλες,μυστηριώδεις περίοδοι σιωπής χωρίς την παραμικρή αναφορά στις πυραμίδες  (μετά τον Παυσανία ο πρώτος που θυμήθηκε τις δικές μας πυραμίδες το έκανε τον 19ο μ.χ. αιώνα).
  • Οι πυραμίδες των δύο περιοχών διαθέτουν τις ίδιες γεωμετρικές αναλογίες.
  • Πυραμίδες έπαψαν να κτίζονται και στις δύο περιοχές με τον ίδιο απότομο και μυστηριώδη τρόπο.
  • Η Σφίγγα είναι το μοναδικό μη πυραμοειδές κτίσμα μεγατόνων στην Αίγυπτο.Ημείς δεν είχαμε Σφίγγα?
  • Παρουσιάζεται σκανδαλιστική ομοιότητα μεταξύ ιδεογραφικής και γραμμικής Α'.
  • Και οι δύο πολιτισμοί χρησιμοποιούν σφραγιδόλιθους.
  • To επιδερμικό χρώμα των Μινωϊτών (Κρητών,Ατλάντειων,Φιλισταίων, όπως θές τους ονομάζεις),ουδεμία διαφορά δείχνει να έχει από αυτό των Αιγυπτίων.
  • Toν 15oπ.χ. αιώνα οι Αχαιοί κατέκτησαν την Κρήτη και κατόπιν εφόρμησαν στην Αίγυπτο (για να το επαναλάβουν τον 12ο π.χ.αιώνα)


Προσπαθώντας να καταγράψω τα κοινά σημεία των δύο αρχαίων πολιτισμών,αδυνατώ να αγνοήσω μία ειδοποιό και ανεξήγητη διαφορά που παρουσιάζουν οι σύγχρονοι αυτοί πολιτισμοί.Οι Αιγύπτιοι (αλλά και όλες οι φυλές της γης) όχι μόνον ασχολούνται με τις πυραμίδες τους αλλά κερδίζουν χρήματα,χορηγίες,τουρισμό από αυτές ενώ ημείς ούτε που ξέρουμε πόσες έχουμε,πού τις έχουμε,πόσες κατεγράφησαν στο παρελθόν και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.Ο Leake το 1806 ανακάλυψε την πυραμίδα της Νταλαμανάρας μεταξύ Άργους και Επιδαύρου.Μία που την ανέφερε ο Παυσανίας,μία που την ανακάλυψε ο  Leake και μία που μη την είδατε μη την απαντήσατε ! Λίγο αργότερα ,το 1877 ο Fennet αποθανατίζει επί γκραβούρας μία πυραμίδα στην ευρύτερη περιοχή της Σικυώνος.Πάει και τούτη.Ουδείς δοκίμασε ανασκαφές ή όποιας φύσης έρευνες στην πυραμίδα των Χανίων.Πρόκειται ένα μοναδικό "γλυπτό",λαξευμένο σε βράχο που όμοιό του δεν απαντάται παγκοσμίως.Δυστυχώς διατηρώ τη βεβαιότητα ότι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι και οι Χανιώτες που γνωρίζουν έστω την ύπαρξη αυτού του μνημείου.Ο τρόπος με τον οποίο αγνοούμε τις πυραμίδες του Ελλαδικού χώρου φαντάζει μυστηριώδης στα δικά μου μάτια και με ωθεί να αναρωτηθώ αν πράγματι αδιαφορούμε ή αν εν αγνοία μας βοηθάμε στην αποσιώπηση καίριων στοιχείων ή απαντήσεων βασικών ερωτημάτων που βασανίζουν την ανθρωπότητα.

Πυραμίδες που χρονολογούνται προ του 2000π.χ. έχουν να επιδείξουν και οι Μάγια με τη διαφορά ότι ουδεμία αμφιβολία υπάρχει για το λόγο ύπαρξης αυτών των κτισμάτων.Πρόκειται περί ναών μεγέθους που δεν αποκλείει την κατασκευή από ανθρώπινα χέρια.Όλα αυτά έως το 2009 και την αποκάλυψη του CNN σχετικά με την πυραμίδα του Ελ Μιραντόρ (Γουατεμάλα) που φαίνεται να υπερβαίνει σε μέγεθος όλες τις λοιπές.Θα με ρωτήσετε βέβαια πώς τόσα χρόνια κανείς δορυφόρος δεν "έπιασε" τούτη την πυραμίδα κ' ημείς την μάθαμε το 2009 από το CNN...

Με τούτα και με κείνα διαπιστώνουμε πως όσα περισσότερα στοιχεία συγκεντρώνουμε για τις πυραμίδες ανά τον κόσμο,τόσο μεγαλύτερα ερωτήματα εγείρονται που μένουν αναπάντητα.


Προς αποφυγή παρεξηγήσεων καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε πως στις μέρες μας δεν υπάρχει επιστημονική μέθοδος ικανή να χρονολογήσει πέτρα.

Όποτε και αν χτίστηκαν όμως πώς μεταφέρθησαν ογκόλιθοι της τάξης των 3-7 τόνων ?

Τα γραπτά του Ηροδότου καθοδήγησαν μία ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων στην αποτυχημένη κατασκευή μιά πυραμίδας της οποίας το ύψος δεν ξεπέρασε τα 10 μέτρα.Πάνω από 200 άτομα εργάστηκαν πυρετωδώς ('77-'78) χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία μιας που τα εργαλεία του 2500 π.χ. (χαλκός,ξύλο,σχοινί) απέτυχαν παταγωδώς να δαμάσουν και να μετακινήσουν τους ογκόλιθους του γρανίτη που αποτελούσαν τα κύρια δομικά υλικά.Σκεφτείτε 200 άτομα να προσπαθούν να μετακινήσουν μία πλάκα μόλις χιλίων κιλών (αντί των επτά τόνων που ζύγιζε ο ακροτελεύτιος λίθος του Χέοπα) επί κεκλιμένου επιπέδου.Αποτυχημένη ήταν και η προσπάθεια μεταφοράς της πλάκας μέσω ξύλινων δοκών.Σαφώς δεν χρειάζεται πολυμελής ομάδα επιστημόνων για να πείσει ότι το μεγαλύτερο κτίσμα (πυραμίδα της Γκίζας-6.000.000,00tn) που κατάφερε η ανθρωπότητα είναι ανέφικτο να δομήθηκε από πρωτεύοντα  και μάλιστα στις απάνθρωπες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής !

Αναλογιζόμενη τον όγκο των ευρημάτων της περιοχής αλλά και το άριστο της κατάστασής τους απορώ που δεν έχει βρεθεί ούτε μία καταγραφή της μεθόδου δια της οποίας κατασκευάστηκαν αυτά τα μεγαθήρια !
Σχέδια ?
Σημειώσεις ?
Υπολογισμοί δομικών υλικών,ανθρώπινου δυναμικού,χρηματικού κόστους,χρονικών περιθωρίων ? Τίποτα δεν σώζεται ?
Ποιός ο λόγος ύπαρξης της πυραμίδας ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου