Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΣΕ ΦΩΤΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΣΕ ΦΩΤΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣΝεκρός βρέθηκε ένας άνδρας μετά από μεγάλη φωτιά, σε χώρο αποθήκευσης σε ταράτσα πολυκατοικίας ξέσπασε σημερα το απόγευμα επί της οδού Κοροξένης. Αμέσως κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Πτολεμαΐδας με 3 οχήματα και όλο το δυναμικό της ενώ στο τόπο της πυρκαγιάς έσπευσε και ένα πυροσβεστικό από τη ΔΕΗ.
Η φωτιά ξέσπασε στον χώρο αποθήκευσης ο οποίος κάλυπτε τη μισή ταράτσα και μετά από λίγη ώρα η στέγη κατέπεσε. Η φωτιά πιθανότατα προκλήθηκε από σπίθα που προήλθε από το ασανσέρ ή από το χώρο του λεβητοστασίου που βρισκόταν πολύ κοντά. Ευτυχώς η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μερικές ώρες αργότερα. Κατά την επιχείρηση αποκάθαρσης εντοπίστηκε ένας απανθρακωμένος άνδρας ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο με τους γιατρούς να διαπιστώνουν απλά το θάνατο του.

Αγνώστων στοιχείων παραμένει ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος στα αποκαΐδια της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα σήμερα, σε πολυκατοικία, στο κέντρο της Πτολεμαΐδας. Κατά την καταμέτρηση των ενοίκων της πολυκατοικίας δεν έλειπε κανείς ενώ κανένας από τους διαμένοντες στην οικοδομή δεν μπορούσε να εξηγήσει την ύπαρξη του ανθρώπου εντός της στέγης (κεραμοσκεπής) η οποία και κάηκε ολοσχερώς. Την έρευνα από την πυροσβεστική ανέλαβε (μετά τη ανεύρεση της σωρού) η αστυνομική υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας η οποία και διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των στοιχείων του απανθρακωμένου άνδρα (σε τραγική κατάσταση μη αναγνωρίσιμη).
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΚΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ
Η επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση (χρονικά) και στην κατάσβεση πυρκαγιάς συνολικά πήραν μέρος 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, 2 του Δήμου Εορδαίας και 1 όχημα της ΔΕΗ. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η φωτιά ήταν σε ψηλό κτίριο (κεραμοσκεπή 4όροφης οικοδομής) και η πρόσβαση αποδείχθηκε δύσκολη λόγω ανυπαρξίας κλιμακοφόρου οχήματος το οποίο τελικά ήρθε από την Π.Υ. Κοζάνης αλλά ήταν αργά πλέον και δεν χρησιμοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου