Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το κουτή της Πανδώρας άνοιξαν οι δολοφόνοι προστάτες των λαών!

Χιλιάδες κόσμου σε κηδεία διαδηλωτή στη Συρία
syria1 615340456 Το κουτή της Πανδώρας άνοιξαν οι δολοφόνοι προστάτες των λαών!

Το ντόμινο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στον αραβικό κόσμο συνεχίζεται. Έτσι χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν το μεσημέρι πορεία διαμαρτυρίας στην Ντεράα, στη νότια Συρία, μετά την κηδεία ενός διαδηλωτή που σκοτώθηκε την Κυριακή από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο κόσμος άρχισε μαζικά να πραγματοποιεί πορεία από το κοιμητήριο προς το τέμενος μετά τον ενταφιασμό του 23χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης. Ήταν ο πέμπτος διαδηλωτής που έχασε τη ζωή του κατά την καταστολή διαμαρτυριών στη Συρία.

«Επανάσταση, επανάσταση» και «Θεός, Συρία, ελευθερία είναι το παν» είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στρατεύματα αναπτύχθηκαν στις εισόδους της πόλης, καθώς οι αρχές προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο. Την ίδια ώρα, το Reuters μεταδίδει πληροφορίες για εξάπλωση των διαμαρτυριών και στην πόλη Ζασέμ.

Ήδη η Γαλλία καταδίκασε τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών στη χώρα, ζητώντας την απελευθέρωση όλων των ατόμων που συνελήφθησαν, ενώ την ίδια ώρα  το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε την «υπερβολική χρήση βίας» που προκάλεσε το «θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων» από την Παρασκευή στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου